Så nära får ingen gå

P&L so far; ett jävla drag. En del alkoholintag och första livespelningen sedd. Jag är seg och peppad, dricker och har det jävligt gött. Citat har sagts, såsom "ooo, aah, det där kändes Krapp, lite längre in". Nu kan man ju ta detta på både det ena och det andra sättet. Mina ordval var väl inte de bästa med tanke på att han endast satt i mitt knä, inget annat.

Men historien att dra än så länge lyder såhär. Igår när vi skulle pallra oss hem sådär runt 2-snåret så gick vi förbi campingen för att checka läget lite. Där söker de igenom väskan och känner efter så ingen har kniv, glas, på sig osv. Men de som stod där var så trevliga så den ena frågade artigt, "får jag titta igenom din väska?", jag tänkte ja självklart! Jag har ingenting att dölja, så lassade upp väskan på bordet. Så precis innan han började öppna väskan kläckte jag kommentaren "Ja, visst! Akta bara så du inte skär dig". Hans blick var stenhårt och ett grymtande var det enda som kom ur hans mun. Ingen runtomkring skrattade heller. De tyckte inte om det, men jag tyckte det var ett lyckat skämt ändå!

Nej, nu åter till alkoholen och sedan styr vi riktning campingen! Ikväll är det Di Leva på scen så måste komma igång!

I'm on a quest

Här sitter jag och blandar festivalpeppen med bra musik, packning och förberedelser. Jag blir cp-pepp av musiken och älskar den fullt ut. Lik förbannat går denna låt inte ur mitt huvud. Jag vaknade praktiskt taget och sjöng på den, den vägrar släppa...


I'm on a quest for knowledge, always on top. You love learning and you never stop! Kitchenblenders, electric-shavers, you know the lot 'bout refrigerators! Kitchenapplyers and irons and stuff. Knowledge is power, knowledge is looooove!

All desire to do good

Jag sitter och försöker kommer på några ord att sammanfatta helgen med. Men jag finner inga alls. Dagarna sprang förbi likt en orkanstorm och sömnen blev totala 8 timmar. Men det var lätt värt. Ju mer tid jag spenderar med brudarna så inser jag hur skönt det är att vara hemma. Jag blir bara mer och mer övertygad om hur bäst vi är och hur bra vi har det tillsammans. Fredagen spenderades i Gislaved med vin, sång och stoj. Lördagen i Halmstad med öl, skratt och dans i fullt sjå.

Man bygger alltid upp en massa förväntningar på midsommar, att det ska vara så bra. Man gör detsamma med nyår. Men till det har jag bara en sak att säga; "Vad är en bal på slottet? Den kan ju vara alldeles tråkig och urtrist och... Tråkig och alldeles... Alldeles underbar!"

För att jag aldrig skrattar

Bara för att jag aldrig skrattar åt katthumor.. Right? HAHA. Jag dör nog lite!

Some might say they don't believe

Under en nattlig dvala funderade jag på läsk. Och jag kom fram till att jag tror inte på fanta. Jag tror inte på det ett dugg! Det kan inte vara apelsindryck. Om det inte är väldigt konstiga apelsiner. Icke solmogna kanske? Nu har jag inte druckit fanta på... 20 år? Så jag kan väl inte uttrycka mig om saken egentligen. Men den smakar ju faktiskt inte helt och hållet apelsin. Dessa ord kommer ur en mun som inte kan äta en apelsin för frukten är osmaklig. Det ska ske mycket till för att jag ska stoppa en apelsin i munnen. Usch, fy och blä.
Skulle man soda streama apelsinjuice så skulle det ju inte smaka som Fanta. Eller har jag fel?


Research

Jag uppdaterade precis min lilla statusrad på facebook där jag använde ordet "atombombskraft". Men jag var osäker i början när jag tryckte ut tecknen på tangentbordet. Därför valde jag att youtube:a atombomb för att se så att jag verkligen använder rätt ord till meningen. Det gjorde jag, men jag hittade också en video som gjordes för att illustrera världens första atombomb som användes i ett krig. Det var inga mindre än USA(shocking, huh?) som släppte en bomb i Hiroshima, Japan. Detta var under andra världskriget 1945 den 6:e augusti. 129 000 människor ska ha dödats under bara de första dagarna.

Att se detta är helt sjukt, men en det är en bra gjord video och väldigt intressant att se hur det fungerar!


Mitt innersta monster blottas

Jag ser mig själv som en väldigt snäll person, egentligen. Jag försöker döma folk så lite som möjligt och ge alla en chans. Att se det positiva i människor istället för det negativa jämt och ständigt. Men eftersom jag är av det kvinnliga könet så finns det stunder så jag helt lämnar mina principer och är oemotståndlig mot naturens krafter. Jag tänker berätta en sådan historia nu. Kom ihåg att det svider i mitt hjärta, och min själ, genom att skriva detta inlägg. Men jag måste helt enkelt, naturens lag är för stark i just denna situation.

Jag sparkade igång cykeln till hemköp för att köpa lite maito. Jag går runt i butiken och ställer mig sedan i kassan. Då hör jag en väldigt ljudlig gäsp bakom mig. Jag blir helt förstenad. Visst kan man gäspa med ljud hemma, men bland folk? Nej, det är mindre okey. Speciellt när jag får den varma andedräkten i nacken. Jag kom då på att jag glömde en produkt, så jag gick och hämtade den och ställde mig sedan i samma kö igen. Jag hamnar då självklart bakom den person som nyss gäspat mig i nacken och jag blir helt förstenad - igen. Denna tjejen kan inte ha haft ett lätt liv. Jag börjar uppifrån och ner.
Håret har en gång varit gult. En väldigt olycklig färg som jag ser är naturlig eftersom utväxten från den ill-rosa färgen hon försökt bli snyggare med, har vuxit ut minst 3cm. Hon har rakat av HELA högra sidan av huvudet, från pannan ner till nacken, men det har vuxit ut så pass att hon lyckats färga endast topparna med den extremt rosa färgen. Den vänstra hjärnhalvan där hon har hår, är uppsatt med en matchande rosa tofs. Alltså typ som om hon skulle ha råttsvansar - men den högra fattas. På huvudet har hon även en mintgrön, oknäppt, cykelhjälm.
Hennes tandkött är aningen för stort och munnen är mer eller mindre konstant öppen. MEN hon har en väldigt fin tandrad.
Tröjan är puderrosa och formar hennes kropp väl, men runt midjan har hon knytit en Nike-hoodie som definitivt är från Fucking Åmål-tiden. Jag ser att den en gång varit svart, men likt alla Nikes svarta produkter har de övergått i en brunaktig nyans.
Benen pryder hon med ett par asfaltsgråa piratbyxor med utsvängt ben à la 70-tal. På fötterna bär hon ett par smalrandiga strumpor i alla regnbågens färger och ett par gympaskor av absolut högsta, amerikanska nördklass.
Som grädden på moset talar hon i en Nokia 3310 med sin vän som precis skaffat denna tjej en kille, som heter Sverker.

Tro mig när jag säger att jag mår dåligt över detta, men jag kan verkligen inte hålla mig för skratt. Mina instinkter sa, peka, skratta, fall ihop på golvet - och dra åt helvetet. Denna tjej kan inte haft det enkelt för sig, för stackarn behöver verkligen stylingtips. Säger man ordet "style" till henne tror jag inte ens hon vet vad jag menar.
Det är hemskt av mig att skratta och glädjas åt denna flickas brist på modekänsla, men det var verkligen som taget ur en 90-talsfilm. Jag finner det totalt fantastiskt. Även om det är fantastiskt roligt.

Measuring a summer's day

När jag lade mig ner i sängen slog det mig direkt vilka drömmar som cirkulerade i mitt huvud i natt. De var så romantiska, jag förstår inte hur jag kunde glömma av de!

Det var min sista kväll i Sverige. Jag gick ut för ett glas vin på en mörk och vacker bar där jag träffade en bekant. Vi hade det så trevligt hela kvällen. Jag skrattade, rodnade och allt man gör i manligt sällskap.
Kvällen sprang fort förbi och innan vi visste ordet av det, var jag tvungen att bege mig mot flygplatsen. Då vi insåg detta fick han en knäpp och ville desperat att jag inte skulle åka. Hela drömmen, baren och kroppsrörelserna var som en 50-talsfilm. Tänk Casablanca så får ni rätt känsla!
Drömmarnas värld är både fantastiska och fasansfulla. Alltid intressant att somna och se vad som kommer att ske!

ler svagt och viskar till mig,

Du är värd att dö för.

When you take my soul, don't take my pride

Oasis är ett band som jag i många år avgudat på en mycket hög nivå. En nivå som jag tror inte ens Bruce Springsteen kan komma upp till. De har tagit mig igenom stunder såsom ingen annan kunnat göra. Liams röst väcker något i mig som jag inte riktigt kan beskriva. Det är heller inte många som förstår denna övernaturliga kraft, men jag tänker kämpa för att ni ska förstå. Jag ber er att förstå. För när man kommit i det hypnotiska tillståndet så allt som finns är du och musiken. Rösten skär igenom allt, men på ett så mjukt sätt. Orden sätts till meningar som är så stora, vackra och fantastiska att jag inte finner ett ord som passar dess nivå.

I denna video hör man verkligen hans röst nakenhet och att det är äkta vara. Jag blir alltid lika rörd när han sjunger "maybe I just want to fly, want to live I don't want to die" vid ca 3.00.

Oasis - Live Forever



Hur ni inte kan förstå all den underbara energi och insikt i den låten kommer jag aldrig att förstå. Det var mitt trumfkort för att människor ska se skönheten. Ser ni den inte får ni en chans till,

Oasis - Cast No Shadow

Bound with all the weight of all the words he tried to say. Chained to all the places he never wished to stay.

Det eviga bröllopet

Människor. De flesta som känner mig vet hur mycket jag avskyr den arten. Homo Sapiens. Vilka jävla idioter! Jag skäms över att vara en av de ibland. Speciellt nu.
Folk snackar så mycket om att avskaffa monarkin. Men är ni dumma på riktigt? Vill vi verkligen byta ut kungen, drottningen och deras vackra barn mot Fredrik och Filippa Reinfeldt!? Skulle de komma till den makten och representera Sverige i alla dess sammanhang skulle jag emigrera. Monarkin har funnits sen urminnes tider, varför inte bara fortsätta och visa upp vårt land genom en synvinkel av skönhet? Jag menar, vem tittar på Barack Obama och tänker "åh, vilket fint land USA måste vara! Vilken kultur."? Vi har hur mycket som helst som de bara trånar efter och inte kan få. Vi har både makter och kungligheter, de har bara makter.

Och hur kan man vara så bitter att man inte önskar lycka på en bröllopsdag!? Sverige får den första kvinnliga tronföljaren som äktar en man av folket. Det är historiskt! Sverige står i fokus och vår marknadsföring kommer gå i taket efter detta bröllopet. De största frågorna folk ställer sig är ju - vem kommer hon ha på sig? Sen kommer frågor om vad maten innehåller, de är ju trots allt traditionella svenska rätter på ett eller annat sätt.
Allt kommer osa Sverige och det är en otrolig folkfest. Hur kan man önska olycka till det?

Är vi så instängda i vår idiotiska, bittra bubbla att vi inte ser perspektivet? Vi kämpar för att få nationalsången på skolavslutningarna för det är viktigt. Men vi vill ha bort jippot om kungabröllopet som kommer gynna svensk marknad och hela landet Sverige internationellt. Ser ni inget fel i den bilden?

Cut my long babyhair

Jag tänkte precis gå in och skriva ett inlägg om hur konstigt det är att människor bara försvinner ur ens liv. Jag har en vän, eller hade en, som jag umgicks med under hela min uppväxt, mer eller mindre. Och när jag nu var inne på hennes facebook kommer jag på mig själv om att inte veta någonting om människan. Hon är en total främling för mig. Vad heter hon ens i mellannamn? Efter att ha spenderat varje helg, träffats varje skoldag och uppfostrat varandra i 12år vet jag inte ens vart hon bor. När jag stöter på henne vänder jag mig om och går därifrån, hon gör likadant. Det är underligt hur livet utspelar sig!

Varför jag inte utvecklar detta inlägg mer är på grund av blogg.se's startsida. De publicerar olika inlägg som olika bloggare lagt upp under dagen. Jag såg en lista om The Twilight Saga och ville läsa lite om vad hennes favoritkaraktär, citat osv är.
När jag läser ser jag att hon berättar favoritsaker om alla böckerna. Vilken idiot! Är hon trög eller? Böckerna är publicerade för länge sedan men den tredje, och nästsista, filmen har förfan inte kommit på bio än ens! Hon avslöjar saker som kommer att hända. STORA saker. Fan vilket stolpskott. Jag vill också alltid disskutera serier, böcker och sådant. Men det gör man ju med folk man vet har läst böckerna eller sett avsnitten i förväg, precis som jag. Man vill ju inte veta vad som kommer hända i filmerna i förväg! Det förstör ju hela stämningen. Vilket jävla dumhuvud.
Så helt enkelt, vill ni inte veta i förväg gå inte in på den bloggen. Detta gör mig förbannad.

You should not drink... and bake!

Efter upptäckten av Jacob Eklunds "vafaan"video har jag börjat avguda citatvideos lite mer. Den här videon får mitt hjärta att pumpa så mycket kärlek och glädje att jag inte kan sluta le åt tanken av den. Den är lätt värd tio minuter av vår dyrbara tid!
Arnold Schwarzenegger i egen hög person med flera tivelaktiga manus framför sig. Ja, det är helt enkelt alldeles... Alldeles underbart!

Jag vill ha min tunga där

Jag vill ha din ryggrad här. Fäst den i mig. Jag är alltid tryggast när, du är en liten bit ifrån, en rörelse i ögonvrån...
Lägg dig ner i gräset nu, du är så varm här.
Jag vill ha min tunga där, du är, så nära att du blir våt. Men så nära får ingen gå...
Jag vill ha din ryggrad här. Fäst den i mig. Jag är alltid tryggast när, du är en liten bit ifrån, en rörelse i ögonvrån...
Lägg dig ner i gräset nu, du är så varm här.
Jag vill ha min tunga där, du är, så nära att du blir våt. Men så nära får ingen gå...

Kent - Kräm(Så Nära Får Ingen Gå)

I poolen doftar världen klor

Jag tror inte jag nämnde det tidigare, annars kommer här en upprepning. I måndags åkte jag in till centrum för att kolla läget i butikerna men också för att jag länge tänkt köpa en bok till min mor.
Och jag tänkte bara härmed rekommendera denna bok att ge till era nära och kära. Nämligen denna;
Det är inte en barnbok, det är en bok till alla människor. Kanske speciellt till människor som avgudar eller tycker om Mumin och deras värld. Boken innehåller visdomsord och tips som muminmamma sagt till sina barn och som kan hjälpa henne och familjen i livet. Den innehåller dessutom Tove Janssons originalteckningar som jag tycker är fantastiskt fina! Jag har två favoritcitat från boken:
"Nu är det allvarligt. Mamman störtade ner över den våta sanden och ut i vattnet för att visa sin sympati, det var bättre än att säga någonting, just nu."

"Mamman var lugn och lycklig. Hon drömde om morötter, rädisor och potatis, hur de rundade sig och växte nere i värmen, hon såg gröna blad springa upp och bli yviga och starka, hon såg dem vifta i vinden mot det blåa havet tunga av tomater, ärtor och bönor som familjen skulle få. Allt det där skulle visserligen hända först nästa sommar men det betydde ingenting. Hon hade nånting att drömma om."

Kostnaden ligger mellan 65-80:-, det kan väl din mamma eller någon annan kär vara värd?

I nearly didn't notice the gentlest feeling

Dagen började när jag vaknade från den mest underliga dröm jag någonsin haft tror jag. Jag åt blå sniglar, Bruce Springsteen var min biologiska pappa men efter att jag kunde åka skidor utan skidor upptäckte jag att han inte var det. Det var när jag blev skjuten med besövningspil av min "verkliga pappa"(Michael Emerson, han som spelar Benjamin Linus i Lost) som jag kom på att han var min biologiska pappa. Därför öppnade jag en 12liters champagneflaska för att fira att jag hittade honom. Ja, let's just leave it at that. Det hände så mycket mer, men allting är så sinnessjukt.

Efter detta har jag tittat på Våra Bästa År, Simon & Thomas och Beverly Hills. Jag har inte gjort ett skit idag det vill säga. Därför ska jag snart gå ut på en promenad och sedan komma hem och bänka mig framför ytterligare avsnitt av Twin Peaks.
Går man en promenad får man väl tillåtelse att slappa framför tvn?... Igen? Ja, i alla fall idag. Ingen sol ändå så får inte dåligt samvete!

Bloc Party - Blue Light


Oh, we're still the greatest

De senaste dagarna, eller rättare sagt kvällarna, har jag gjort exakt samma sak. Bäddat ner mig själv och sträckkollat på Twin Peaks. Det ordet eller namnet har yttrats nästan löjligt många gånger ur min mun och från mina fingertoppar.
Just för att jag tittat på serien så intensivt så tänkte jag slänga upp intro themet till serien här och kom då över en hel spellista på Spotify, 100 greatest TV Themes. Detta till min fullständiga förtjusning! Jag älskar intron. De utgör en sådan stark karaktär till själva serien och det är ju introt som gör att man faktiskt kopplar till serien. En låt sätter sig ju så starkt i huvudet. Exempelvis kommer jag på mig själv att nynna en och samma låt varenda gång jag nynnar. Jag småsjunger nästan aldrig, men när jag gör det finns det bara en låt jag kan sjunga. Och det är George Michael - Faith. Fråga mig inte varför det är så, men den har satt sig i mitt huvud för att stanna.
I alla fall, lyssna gärna igenom några av de som finns på listan. För man känner igen så många fler än man tror är möjligt! Där finns bland annat Twin Peaks och fler av mina egna personliga favoriter såsom Dallas, X-files, Batman, Beverly Hills, Cheers, Magnum P.I och många fler. Det finns dock en som jag saknar på listan, en som också satt sig i huvudet som man alltid minns. Det är The Flying Doctors eller Doktorn kan komma som serien så fint heter på svenska. Därför måste jag länka den till detta inlägget! Den måste få vara med på ett hörn.

The Flying Doctors Theme


Förresten så vill jag bara rekommendera er alla att titta på Twin Peaks. De första tre avsnitten tyckte jag att det var fruktansvärt jobbigt att titta på och dåligt framför allt. Man visste liksom inte om man skulle skratta eller gråta vid många tillfällen. Men plötsligt som en blixt från klar himmel blev det fjärde avsnittet asbra och nu kan jag inte sluta titta på serien! Nu har jag förstått charmen med det hela. Det är så härligt underligt med drömmar, jättar, baklänges talande dvärgar, mord, humor och kaffe. Massor av kaffe. Ja, jag tror nog att många i gamle familjen MP05 skulle tycka om detta program också! Vi har ju den där konstiga humorn. På tal om kaffe;


Don't be so pathetic

Igår skrev jag en tweet som löd såhär; Här tänkte jag skriva det jag äter just nu, men det innehöll för mycket tecken för twitter så helt enkelt - jag äter jävligt god mat.
Det jag egentligen tänkte skriva var detta; sallad innehållande rödlök, röda linser, mozarella, avocado, dijonsenap, körsbärstomater och gurka tillsammans med halva potatisar kryddade med dill, grillad kycklingfilé/entrecôte och grillade sparris, selleri, salladslök och morot smakar lika gott idag som det gjorde igår!

Jag tänkte bara säga det för att reda ut mysteriet. Jag vet att ni alla gått och grubblat på det hela dagen liksom, så tänkte lätta er ångest lite.

Idag har jag i alla fall gjort något mycket häpnadsväckande. Något som jag aldrig i mitt liv trodde att jag skulle göra. Detta var något utöver det vanliga. Jag tyckte denna handling var fruktansvärd bara för ett år sedan och nu har jag gjort det själv. Detta avskyvärda misstag har jag gjort. Jag har vänt kappan efter vinden för jag tycker inte längre att det är ett misstag. Jag har.... -trumvirvel- ... köpt haremsbyxor.
Jag har alltid tyckt att de är fantastiskt fula och borde försvinna från jordens yta, tills för ett par veckor sedan. Jag hittade ett par byxor på Cubus reahörna och blev genast lite förälskad. Dels i byxorna och dels det otroligt billiga priset. Efter att ha provat de tyckte jag bara om de mer. Lätt värda pengarna var de! Men då kom min vän med kommentaren "nja, jag vet inte... Jag har aldrig tyckt om haremsbyxor". Det öppnade mina ögon. Jag blev så förälskad i denna palta att jag missade med blotta ögat att det var en haremsbyxa. Så jag köpte de aldrig den gången.
Men idag så såg jag de igen och till min förälskelse föll sig priset ännu lägre. Så även om haremsbyxor generellt sett är groteska, var de tamefan lätt värda 29:-!

Kanske tycker jag om de också bara för att jag inte tycker de ser ut som riktiga haremsbyxor utan mer som chinos. Eller så lever jag i stor förnekelse.

 


bortse gärna från byxornas rynk, mitt snabbt nedstoppade linne och fula pose.


If you never try, then you'll never know

When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste

Could it be worse?

Beauty is in the eye of the beholder

The log lady's words of wisdom.



Jag har blivit helt inne i Twin Peaks. Jag väntar bara på att det ska bli så sinnessjukt som de säger att det ska bli, jag menar, titta bara på klippet jag länkat. The log lady. En kvinna som går runt med en talande träbit. Det är sinnessjukt, men just nu - är jag helt fast.

And you think you're alone

Jag anlände till Haverdal i onsdags. Det är fyra dagar sedan, ganska så exakt faktiskt. Det är ingen hemlighet att man blir lite mer bekväm av sig så fort man kommer hem, men jag tror tamefan jag tar priset.
För en vecka sedan var jag och röjde ganska hårt i Falun som slutade med en ganska vinfylld mage samt ett par missöden. Baksmällan var påtaglig på söndagen helt enkelt med tanke på att jag inte ens tog mig hem till min egna säng den kvällen. Skinnsoffan gjorde sin beskärda del i att få mig bakfull.
Min poäng är att jag då faktiskt agerade som den 20½-åring som jag är. De två senaste dagarna har varit annorlunda. När jag träffade T igår och vi tog en svängom på kvantum kom jag ut med Werthes-karameller. Det värsta med det är att jag inte tänkte på hur gubbigt/gummigt det var förrän jag genuint njöt i fulla drag av den lilla gräddiga karamellen.
Nu är klockan strax efter 23.00 en lördagskväll och vad gör jag? Jo, jag har dissat en utekväll i Halmstad för att vara hemma. Vädret är extremt, vilket är det jag skyller på, och den strand som brukar finnas någon 100meter bort är numera obefintlig. Vägen utanför har spruckit på grund av allt regn och blåst. Kanske förstår ni att jag inte är jättesugen på att gå ut? Speciellt inte när jag inte kan köra själv.
Ändå tittar jag på mig själv i spegeln och tänker, herregud. Jag är 70 år. 23.00 en lördag. Jag har borstat tänderna och lagt mig i min säng. Det jag tröstar mig med nu är att jag inte ska sova än, måste köra några Twin Peaks-avsnitt först, bara för att motbevisa min egen poäng.

Disturbing


Är det bara jag som tycker det är underligt att en pojke på knappt 10år håller i och gör reklam för ett rödvinsglas? Eller opassande om inte annat.

L-O-V-E, love.

Marc Jacobs du gudomliga skapare. Du har visat mig goda stunder, mycket bra stunder. De har till och med skapats på grund av din skapelse. Min kärlek till dig kommer blomma precis som en blpmma, som en Daisy.


Men ett år med dig har varit nog. Jag är för ung för att slå mig ned och hamna i slentria. Du doftar gudomligt men nu välkomnar jag Gucci i mitt liv.


Jag älskar dig redan, du ska också flora likt en blomma på min hud. Du är underbar trots att Marc har finare flaska!


Wishing you were somehow here again

sometimes it seemed if I just dreamed,
somehow you would be here.
Wishing I could hear your voice again
knowing that I never would.
Dreaming of you won't help me to do
all that you dreamed I could.
Sometimes it seemed if I just dreamed,
somehow you would be here.
Wishing I could hear your voice again
knowing that I never would.
Dreaming of you won't help me to do
all that you dreamed I could.



The Great Adventures of: The Geting

Jag har brutalt mördat en geting idag. Flygfäet fastnade på övre delen av mitt ca 2,5meter höga fönster mot persiennerna. Men genom att klättra upp på trappan nådde jag honom och smällde till honom rejält med en H&M-tidning. Vad händer då om inte getingfan trillar rakt ner i min halvt nypackade väska! Så där tittar jag på när det lilla äcklet krälar på min vita kavaj. Jag kände sådan dubbelmoral över att jag tyckte synd om getingen, men ännu mer synd om min vita kavaj som låg där och hade djuret på sig. Den kunde ju fläckats!
I alla fall så lyckades jag med hjälp av tidningen flytta på fäet till ovansidan av väskan där jag fritt kunde smälla till den minst 10 gånger. Men djuret låg där och darrade i både spröt och ben. Så slog den minst 20 gånger till men den vägrade ge sig! Den var odödlig. Till slut såg det ut som om den slutade röra sig så lät den ligga där i ett par minuter för jag var tvungen att dela med mig av historian på msn och bestämma mig för vart jag skulle förlägga dess kadaver.
Bestämde mig för att spola ner den lille krabaten så tog en massa papper och plockade upp honom. Jag granskade honom noggrant för så nära har man ju aldrig varit en geting förut. Då upptäcker jag att den fortfarande rör sig! DEMON!! Ville jag skrika ut. Den vägrade avlida! Så sprang illa kvickt och spolade ner den lille i toaletten. Så nu hoppas jag att den är död. Trots att jag inte önskade den döden från början. Stackars geting som fick ett så torterande slut på livet, men nöden hade ingen lag! Jag ville inte bli stucken och det är svårt att resonera med en geting.

Guess what? I'm not a robot, a robot

Man tror att allt blir lättare av att åka hem. Det är ju just därför jag åker hem, för jag känner mig inte glad över att vara i Borlänge just nu. Därav allt blir lättare om jag drar härifrån.
Men efter många om och men har jag upptäckt att det inte är så lätt ändå. Bara genom att ta sig hem har man fortfarande plikter att följa. Till exempel, packningen måste göras, disken måste diskas, städningen måste bli av, maten måste bli uppäten och soporna måste slängas.
Idag har jag hunnit med att packa en full väska - utan att allt jag behöver är där i. Jag har diskat det mesta, jag har inte städat än men jag har sorterat varenda liten sopa jag hade samt slängt skiten. Dessutom har jag sprungit bort och pantat all pant och rättat till ett felköp som skedde för ett par veckor sedan.
Köpte en ful och enkel kalender för en tia, trodde jag. Det visade sig på kvittot att det drogs sjuttio riksdaler från mitt konto, vilket den absolut inte är värd. Så för första gången i mitt liv gick jag till Hemköp och kom därifrån helt utan varor och istället 79:- rikare.

Saker som återstår att göras just nu är: dusch, städ, disk, den sista packningen, snacks till tåget imorgon(det tar ju trots allt minst 6,5 timmar att komma till Halmstad) och så vidare... Bara sådana roliga saker!

Bra att man har bra musik! Låten är bra, videon är sjukt snygg likaså bruden som sjunger!

Marina And the Diamonds - I Am Not a Robot

The Plot

Klockan har slagit 12.15 precis och trots att jag gick upp för en timma & en kvart sedan så har dilemman och i-landsproblem redan uppstått. Problemen jag har nu börjar och slutar enkelt med - packning av väska.
Jag undrar när man i livet ska lära sig att packa den där väskjäveln så att allt passar. För det är verkligen alltid problem!

Dilemmat just nu är såhär: Ska jag packa två ganska stora väskor, varav en på hjul, nu och släpa med mig på tåget. Eller ska jag vänta med vissa plagg tills jag åker upp på P&L och hämta hem dem efter det då jag åker bil hem?

Det är ett svårt val. Det lutar mer åt att ta med efter P&L eftersom det blir lättare för mig... Det är jobbigt med två väskor på tåget. TRE blir det till och med eftersom jag måste ha datorväskan med mig också.

Double Action Hand Pump

Jag tror jag nämnde något innan idag om att jag köpt luftmadrass och tillhörande pump? Om jag inte nämnde det så gör jag det helt enkelt nu. Innan idag köpte jag luftmadrass och tillhörande pump på Stadium. Det var extrapris-grejer så tänkte whata-hell, det skadar väl inte att ha det? Dessutom upptäckte jag senast jag lånade en madrass att det var enormt skönt att crasha på golvet på min lilla nedervåning, se på film och chilla bort bakfyllan som då var påträngande. Så kanske blir jag en madrass-junkie till slut. Jag brukar ju som känt vara expert på att somna lite varstans. Jag menar, över eller under sängen, vad är skillnaden?

Jaja, i alla fall så öppnade jag upp paketet för att se hur pumpen ser ut. Madrassen jag lånade tror jag var identisk med den jag köpt och då hade jag även lånat en elektrisk pump för att blåsa upp den. Dock köpte jag istället en manuell eftersom hon i butiken sa att den var bra. Och nu när jag tittar på pumpen tror jag henne verkligen.

Checka pumpen!


Inte nog med att den ser ut som en brandsläckare, och är stor som en brandsläckare, den ser riktigt maffig och saftig ut. Genom att titta på den blir jag nästan lite rädd. Provade den lite på handen och det var nästan så jag fick känslan av det perfekta bröstet. (Det perfekta bröstet är när man i bilen vevar ner rutan och kupar i luften, det sägs att när man kör i ca. 120km/h så känner man det perfekta bröstet. Källa: Dalabor).

Jag tror pumpen kommer göra sitt för den ser verkligen bastant ut. Även om jag har dåliga minnen till namnet vill jag ändå kalla den detta.
Kära vänner, möt Beasten.

The best job in the world

Jag har nästan glömt denna PR-kampanjen. Hittade den på en annan blogg precis och jag minns detta så väl. Det tror jag även ni gör om ni tittar på videon.
En enda lång kampanj om världens bästa jobb. Minns ni jobbet i Australien där man helt enkelt skulle vakta en ö, mata fiskar, blogga och tjäna 150.000 dollar på en 6 månaderskontrakt? Titta på videon om hur allt gick till, vad jobbet gick ut på och vem som fick anställningen. En väldigt bra källa till inspiration!


Prove it all night baby and call the bluff

Idag har jag verkligen varit sämst. Även om jag gjort saker hela dagen har jag inte fått gjort det jag egentligen skulle få gjort. Typ en sista skolgrej, packa, kolla sponsorer, renskriva senaste mötet och så skulle jag laga min cykel. Det sistnämnda är väl det enda jag egentligen gjort.
Sedan har jag även köpt en luftmadrass + pump, så nu är folk mer än välkomna till mitt hem! Fast nu ska ju jag hemhem så det passar väl sig inte så bra exakt just nu, men ändå. Senare får ni komma när som helst!

Nu tänkte jag att jag skulle göra något men självklart blev det inte som jag tänkt. Istället satte jag mig ner och klickade omkring på Peace&Love-sidan och hittade så mycket som 12 artister/band som jag faktiskt vill se. Kollade dessutom upp dagarna på dessa och finner att 6 stycken av dem spelar på lördagen. Det känns som om det kan bli lite problem? Eftersom jag är en festival-newbie vet jag inte riktigt hur det där med scheman går till. När folk spelar, var, hur och så vidare. Finns det inget schema på det än? Eller kommer det senare?
Smidigt i alla fall att det bara är 2 stycken att se på fredagen och 1 vardera på onsdagen och torsdagen. Detta innebär att man kan glida runt hur man än vill under de tiderna då.

Den största frågan jag ställer mig nu är(fortfarande) vilken biljett man ska köpa. Med eller utan camping? Vad kommer man tycka bäst om? All action har jag hört är på campingen. And I wanna be where the action is. Men camping... Seriöst?
Några erfarna festivalare där ute som är villig att hjälpa mig med mitt enorma i-landsproblem?

Bruce Springsteen - Prove It All Night


Should auld acquaintance be forgot and never brought to mind?

Satt och surfade runt på facebook i min tristess just nyss. Hittade lite bilder från en inflyttningsfest som jag missade på grund av att jag var hemma den helgen. Detta var i februari så det var ett tag sedan. I detta album hittar jag en bild där en tjej sitter i en soffa med en öl i handen. En helt vanlig, söt tjej. Men jag kan inte klicka bort bilden. Det är någonting med det ansiktet som jag känner igen. Kollar taggen - Heijel.
Det är ju inte det vanligaste namnet i Sverige och jag vet att i södern kryllar det av Heijels. Så klickar in på hennes facebook och upptäcker att vi har 15 gemensamma vänner, varav 2 från Borlänge.
Jag slutar nog aldrig chockas, förvånas eller bli upphetsad av detta fenomen. Ingen här vet vart Gislaved ligger, att det existerar eller ens bryr sig. Lik förbannat har jag hittat flera människor här uppe som känner till folk från vår kära lilla Smålands metropol.
För någon vecka sedan hittade jag en tjej vars storebror gått i samma klass som mig under två år på högstadiet. Senare samma vecka kom det fram att en kille jag varit halvbekant med bott i Forsheda halva livet.

Vad är det som pågår? Vad har vi i Jönköpings län för liten sekt som sprider sig som kackerlackor över Sverige? Är det någon läskig incest-kupp som jag missat? Jag förstår inte att av ALLA ställen som man kan bo i, av alla ställen man KAN komma ifrån - så kommer de ifrån en liten håla på 10 000 pers. Eller 40 000 pers som det är i hela Gislaveds kommun.

Nej, detta driver mig till vansinne för jag förstår verkligen inte hur det går till!

We'll tak' a cup 'o kindness yet

När jag är uttråkad vid datorn finns det flera saker man brukar göra. Snoka på facebook, läsa bloggar, kolla nyheterna, vädret och så vidare. Men ibland blir man ju lite mer uttråkad än så och går på de där lite mer saftiga grejerna som verkligen skriker "inget att göra". En av mina stora svagheter har under många år varit spindelharpan. Och vanliga harpan. Jag tycker att det är fantastiskt avslappnande att lägga en patiens till mjuka gitarrtoner. Eller när jag lyssnar på ett nytt album är det bra att lägga en spindelharpa för man lyssnar till musiken på ett helt annat sätt.
En annan sak jag nu funderar över om jag är ensam om att göra. Det är att titta på världskartan. Jag kan säga att det är ofta jag klickar mig in på Google Earth eller Eniro's Sverigekarta när jag är uttråkad. Sitter där och klickar omkring, tittar vart platser ligger och hur långt avstånden är och så vidare. Det kan jag göra på SJs hemsida också ibland. Jag inser hur otroligt mobbat och underligt detta låter, men jag vet inte varför jag gör det. Det är ju inte direkt underhållande, men det är inte tråkigt heller. Är jag ensam i att göra sådana här saker när man är uttråkad?

Nu har jag för övrigt bokat tågbiljetten hem. Åker så tidigt som på onsdag redan. Så är det någon som har tid över och vill hitta på något får denne gärna höra av sig. Antingen pallrar jag mig inåt landet eller så kommer folket ner till stranden så vi kan glassa! Behöver verkligen komma hem och träffa alla människor nu. Så hör av er om ni kan, vill och sådär.

Mairi Campbell - Auld Lang Syne


Jag vet, du har problem

Asså hur jävla cp snygg är inte denna kavajen? Kan inte sluta titta på den. Kan inte sluta fingra lite på tyget.
& hur SKÖN är inte denna låten? Kvällens pepp!
Slagsmålsklubben - Hänt

Från krönet kunde jag se, Min förlorade värld


MP05

Som alla andra denna dag ska jag tänka tillbaka och njuta av nostalgin. För som jag har förstått det tar alla i Gislaveds Gymnasium studenten idag. Imorgon är det två år sedan jag tog studenten. Det är helt sinnessjukt hur fort tiden har gått sedan dess. Och vad som hänt! Hur mycket människor man träffat, hatat och lärt älska. Hur man förändrats både till det bättre och det sämre.
Tiden sedan dess ska jag absolut inte klaga på trots att jag kunde göra så många saker annorlunda.

Det jag funderar över mest just nu är, var är min studentmössa? Jag hoppas inte den ligger slängd eller nedpackad i en låda någonstans. Har verkligen ingen aning om vart den kan vara. Återstår att se när man kommer hem!


Och kniven i fickan var vass som en skridsko

Hade en mycket jobbig upplevelse i morse. Eller för ett par timmar sedan eftersom "imorse" betyder klockan 12.00 för mig denna dag.
Packade ihop min oändliga hög med tvätt för att bege mig mot stugan och få den ren. Då jag upptäckte att min lilla elektroniska-plupp som man öppnar med inte fungerar. Vad i helvete tänker jag då ungefär och beger mig neråt till den elektroniska bokaren för att se vad fasen som står på.
Samtidigt som jag går i korridoren mot trapporna kommer en av de andra boenden ut ur sin lägga för att gå ner han också. Jag känner redan från 20 meters avstånd att den här killen har inte snålat med sin Axe inte! Det är en otroligt manlig doft som sprider sig i hela korridoren, men det hade inte skadat om den hade varit lite mindre distinkt. Killen bor precis mitt emot dörren till trappan så han hinner före mig ner. Jag kommer fram till denna dörr cirka 10 sekunder efter honom och när jag tar i handtaget känner jag direkt att någonting händer.
Axe-doften förföljer mig på någor underligt vis. Han kan väl inte lukta så mycket att doften finns kvar efter att han redan lämnat byggnaden? Mycket rätt hade jag. Det var inte han som luktade. Det var jag. Min hand har nämligen förpestats av denna doft. Handtaget var så insmetat i parfym att jag även nu, en och en halv timma efter händelsen, fortfarande känner lukten på min hand. Då har jag dessutom tvättat den minst två gånger.
Livet på locus är underbart! Inte sant?

Att jag sedan upptäckte att jag bokat tvättid kl 16.00 istället för 13.00 gjorde inte saken mycket bättre. Jäklar vad besviken jag blev. Det enda som är värre än själva tvättiden är att tro att den är tidigare än vad den egentligen är.
Så än så länge har jag lärt mig tre saker, jag bor i ett stinkhus(vilket jag i och för sig redan visste), tvättid tar mer energi än vad jag anade och så har jag lärt mig en sak som inte har något med resten av inlägget att göra - Slagsmålsklubbens album Boss for leader från 2007 har många sköna låtar. Låten som är länkad är också riktigt skön, den hördes först på P3 och det säger väl allt?

Ontario - Ey Shuno

In the desert you can remember your name

Nu var terminen avklarad. We did it. It's over. It's done... Det enda som i alla fall behövs göras är att lämna in den skriftliga rapporten. Den är klar och bara ligger och väntar på att bli inlämnad. Varför jag inte lämnat in den? För att man kan komma på saker som ska skrivas in innan sista deadline. Och det är mitt ansvar som projektledare att ha koll på att allt blir rätt.

Egentligen har jag inte så mycket att skriva om. Förutom att jag ser fram emot morgondagen och att få åka hem. Har dock lite beslutsångest fortfarande, ska man till Peace&Love eller inte? Det verkar inte som om det är så hett i år och att massor av folk kommer upp. Gör de det?
Funderar starkt på att kanske åka hem lite tidigare om inte så många kommer hit. Jag vill verkligen hem nu. Jag vill känna lugnet. Jag vill dessutom ha en MP05 reunion i sommar. Kanske någon av min gamla familj läser detta och har idéer om när vi kan ses? Hade varit fantastiskt roligt! Var ju ett helt halvår sedan vi sågs nu ju. I alla fall delar av oss.

Nej, nu ska jag åter njuta av underbara U2 ballader, måla naglarna fina och se ett Seinfeld-avsnitt innan sängen kallar på mig.

Dessutom är det helt sjukt att dessa killar kommer från Umeå. Deras låtar har ju spelats i serier som O.C & One Tree Hill. Riktigt skön låt detta;

The Perishers - Trouble Sleeping

RSS 2.0