I'm dreaming

Underbara årstid. Underbara känsla. Har haft en suverän helg, en riktig toppenkväll igår och även om jag för tre timmar kände det som om jag aldrig kommer kunna stå på benen igen, sitter jag nu här med en liten gran tänd, änglaspelet klingar mjukt, glöggen luktar ljuvligt till Bing Crosbys vackra sång och pepparkakorna är perfekta. Jag säger då det, jag klagar inte på mitt liv just nu!

Bing Crosby - White Christmas

A time for trusting, not deceiving.

Ironin är egentligen väldigt påtaglig, roligt kan man till och med säga.
Jag sitter och lyssnar på julmusik, igen, och njuter i fulla drag av att det är första advent imorgon. Troligtvis kommer alla de julsaker jag har komma fram då. Härligt med massa ljus, granar och glitter så långt ögat kan se. Idag skulle jag åkt till Falun egentligen för att julshoppa lite grann, men så blev inte fallet eftersom jag satt uppe till klockan halv tre igår och spelade Sagan om Risk eller vad det nu hette, det var Risk fast i Sagan om Ringen tema i alla fall, väldigt roligt faktiskt! I alla fall i början. Efter fyra timmar utan att ringen tagit sig till Mordor var det jävligt drygt.
Men i alla fall blev shoppingen uppskjuten till måndag istället. Men imorgon är det julskyltning här i Borlänge och då hoppas jag att julkänslan riktigt etsar sig fast och flyter som guld i mina ådror ända fram till julafton.

Vad är det då som är så ironiskt? Jo, det finns i princip inget mer jag älskar på denna jord än julen. Julen är högt skriven på min lista för jag älskar känslan kring detta! Bak, dofter, ljus, värme, snö, lugn och närhet. Det kan ju inte bli bättre än så! Men i alla fall, samtidigt som detta underbara fenomen inträffar så får vi samtidigt världens stress och ångest. Jag har drabbats av denna ångest och stress nu. Och det är inte ens december än. Men av någon anledning har jag fast beslutat mig för att handla klart alla julklappar och sådant innan december ens har börjat. Så jag satsar stenhårt på klappar och gåvor i år. Men problemet är bara att jag glömmer av saker och människor när jag tänker efter. Vilket är enormt jobbigt och det är då stressen smyger sig på och slår mig som en käftsmäll.

Men snart ska allt detta släppa förhoppningsvis för snart börjar julen och snart kommer allt vara underbart igen!

Dean Martin - Winter Wonderland

Move into me, slip into you

Stress, stress och stress... Nämnde jag stress? Ja, stress är det enda som snurrar i mitt huvud just nu. Jag är uppjagad och förbannad och sur och tja.. stressad. Allt annat än trevlig helt enkelt.
Min panik bröt i princip ut innan idag ganska exakt tio minuter i fem då en deltagare till projektet bangade med tio minuters marginal och mitt finska temperament sköt i takhöjd! Mamma lärde mig hur man gör och vips så hade underbara B fixat människor till gruppen. Fler än nödvändigt och fler svar än väntat kom och mitt humör sköt upp lite grann i alla fall. Men glad, det var jag tamefan inte. Det är jag tamefan inte nu heller, men det börjar lägga sig för nu är fokusgruppen klar, nu är det bara sammanställning och rapport klar. Men det är samtidigt mycket i Actionscript som måste tas itu. Men det kommer det också! Jag ska kämpa på.

Två julklappar är klara nu i alla fall, vilket känns väldigt skönt. Det var jävlar me inte mycket till rån heller, utan kom undan riktigt bra. Jag säger bara adlibris, 3 pocket för 99:-!

På lördag blir det en liten resa till Falun för att kolla utbudet där, julshopping i massor blir det! Jag längtar till jul att jag håller på att spricka.
Igår körde vi storhandling på Willy's, jag, E & L, då hittade vi också billiga julkulor. 10 stycken för 18:-, jag älskar billiga fynd! De ser i alla fall fina ut i paketeringen och jag tror att de kommer pryda min träpåle ganska bra. För er som inte vet har jag en och en halv-plans lägenhet och har därmed en påle vid trappan som jag tänker dekorera som min egna, fräna julgran eftersom jag inte orkar köpa en stor än också för att det kommer bli för trångt. Det får bli till nästa år om jag flyttat i så fall.

Anyhoo, ni som har julklappstips får gärna rapportera till mig med tanke på att jag av någon anledning inte har någon fantasi alls till min syster, hennes pojkvän och min 10 månaders systerdotter. Herregud, är hon redan snart ett år? Helt sjukt vad tiden går fort!
Men ja, vill ni komma med förslag till "något som försvinner" får ni gärna göra det! Självklart till "fasta" julklappar också. Min syster förklarade "något som försvinner" som ex ljus, men hur kul är det att få ett paket med en påse ljus i? Nej, måste komma på någonting bättre. Kom med förslag! Jag behöver dem!


Hope it gives you hell

Jag har världens sämsta typ av försvarsteknik mot stress. När det börjar komma, och bilda högar av uppgifter i mitt medvetande får jag instinken att fly. Lämna allt. Skit samma. Det löser sig. Men jag måste växa upp och inse att nej, det gör det inte! Man måste kämpa och anstränga sig för att få någonting gjort. Jag måste inse att pengar inte växer på träd, bra möjligheter släpps bara inte i mitt knä utan man måste vara ambitiös och faktiskt göra någonting för att någonting ska bli rätt, för att man ska få det man vill ha.
Tänk nu på att jag redan har problem med sömnen och den senaste veckan har jag inte sovit en enda natt i princip. Jag kan inte sova. Jag somnar, men vaknar med ett ryck minst 20 gånger under de ynka 7 timmar jag faktiskt kan slappna av... Eller ja, tillräckligt för att vakna igen med en halvtimmas mellanrum. Jag drömmer hela tiden att jag kommer för sent, gör något fel, glömmer någonting, missar och förstör för mig själv helt enkelt.

Nu måste jag till exempel städa, sedan ska jag tvätta, men jag känner ett starkt behov av att jag måste börja läsa på Så länge vi båda andas(sista Twilight-boken). Dessutom har jag tvättid nu mellan 19-22.
Imorgon går jag i skolan i två timmar, sedan ska jag handla mat, skriva en massa frågor till en fokusgrupp samt hitta folk som vill ställa upp på intervjuer, sedan ska jag på JF-möte & mys hela kvällen.
På torsdag har jag redovisning av labb samt utföra flera tim-långa intervjuer.
På fredag har jag en mini-tenta som är i samma ämne som den jag misslyckades på förra gången. Eftersom det inte finns en chans i helvetet att jag kommer ha någon tid att ens titta åt den boken känner jag att det kommer gå åt helvete på även denna lilla tenta.

Jisses amalia, jag svämmar över mig själv. Antagligen stressar jag upp mig själv för ingenting, precis så som jag brukar göra. Men jag kan inte hjälpa det. Detta suger så hårt. Så mycket att göra, så lite tid. Börjar hyperventilera när jag bara tänker på det.

Oh, what's a boy supposed to do?

Helgen blev aldrig riktigt såsom det var tänkt att den skulle bli. Men bra blev den ändå!
I fredags samlade vi oss hos mig för att göra en frontertenta som det så fint kallas, fast det egentligen är ett slags läxförhör på 20 frågor. Misslyckades gjorde jag tyvärr, men det där med actionscript i flash är inte min grej. Det där med kodning är inte min grej. Överhuvudtaget. Därför hoppas jag på att få lämna det där snart och fortsätta på allt det roliga som kommer till våren.
Vi alla fyra som gjorde provet hemma hos mig misslyckades och tanken var att vi skulle glömma bort det för ett par timmar på kåren under kvällen, men det blev inte riktigt så. Istället fastnade vi hemma hos mig och... Ja herregud, dagarna har varit så långa att jag minns faktiskt inte vad fasen jag gjorde i fredags. Vad gjorde vi hela kvällen?

I lördags i alla fall var det dags för mina vänner att släpa sig hem till mig i alla fall. Då var tanken att vi skulle kolla på Robinson vid kl 20, men istället fastnade vi tillsammans med varsin dator framför Sims. Minns ni The Sims? Så jäkla roligt var det, har inte spelat på år och dag. Sneglade lite på veckans Paradise Hotel som gick på 6an också. 7,5 timmar senare, halv fyra på morgonen lämnade mina vänner mig trött och jäklig efter allt simsspelande. Herregud, jag klarar inte av ungar på Sims, hur ska jag då klara av ungar i verkliga livet? Jag var sliten till gränsen i alla fall och jag har inte ens sneglat åt att spela Sims de senaste dagarna.
Istället har jag helt och hållet tappat bort mig själv i Ljudet av ditt hjärta, boken som inte går att sluta läsa. Det finns inte en chans att lämna ifrån mig den. Det var svårt att tvinga ifrån mig den nu för att kolla runt på faccebook och bloggar nu, men snart går min abstinens inte att hejda längre. Måste läsa boken!!
Jag håller med om vad som står på omslaget av den, "Vansinnigt beroendeframkallande!".

What have you done?

Plötsligt är det mörkt i rummet. Det enda som lyser upp är ljuset från datorskärmen. Jag sätter på min favorit jullåt samtidigt som jag tänder upp några lampor i rummet. Mörkret håller på att ta över dagen som varit. Det faller så tungt, så snabbt. Men än så länge är himmeln alldeles rosa. La Vie En Rose.

John Lennon & Yoko Ono - Happy Xmas (War Is Over)


I'll wrap you in my arms

Ååh, varför måste alltid drömmar vara just det, drömmar? Det finns ju drömmar som man fasar. Drömmar då man inte vill någonting annat än att vakna ur, men så finns det ju de som man blir alldeles varm av. Då man fylls av en värme, en glädje man inte kan finns någon annanstans utom just i drömmarnas värld.
Det finns så mycket fasa, rädsla och hat i får verkliga värld att det kan matas in i vår fantasivärld, det enda stället då vi får fly verkligheten för några timmar och fördjupa oss i kärlek och gott.

I natt drömde jag en bra dröm. I natt drömde jag att Edward Cullen stod och bakade godsaker till jul, varför en vampyr bakade vet jag inte, men det gjorde han i alla fall. Vi lyssnade på julmusik och jag satt bredvid på en stol och sippade på en varm kopp kryddté. Jag beundrade honom så mycket. Han var dessutom rolig. Jag kände hur jag sjönk i förälskelse med denna man. När allt bak var klart åkte vi ut och lyssnade på en liten julkör ute någonstans. Vi satt på en stor trävagn, sådan som dras efter hästar, och hade fårplädar i knäet. Kanske drömde jag just detta för att vi pratat om barnen i bullerbyn på dagen, och det var precis så vi satt där under fårpläden och mös. Han satt bakom mig och jag lutade mig bakåt mot honom. Han la sin haka på min ena axel och lade sin arm om min andra. Min hand gled automatiskt upp till hans nackhår och det var så lent, så mysigt. Och så kom den. En kyss på min kind. Och jag kysste tillbaka.

Sedan vaknade jag. Hur kunde jag vakna där? Hur kunde jag vakna i just det ögonblicket? Detta underbara ögonblick som aldrig kommer komma tillbaka...

Rob Pattinson - Let Me Sign

Our love's the perfect crime

De senaste dagarna har varit stressiga. Och det är det fortfarande jäkligt stressigt så jag fattar inte varför jag sitter här och bloggar istället för att ta itu med stressen?
I alla fall har jag ett stressmoment över - jag har läst ut twilight bok nummer 2! Så nu är jag redo för filmen! Imorgon är ju premiären och klart som fasen att man ska gå! Jag, T & E kommer att träffas tidigare, beställa mängder av thaimat, se på twilight och sedan bär det av för New Moon som börjar kl. 23.59! Det skulle inte förvåna mig om jag somnar på bion, bara för att. Då blir jag sur i så fall. Ända sedan jag började läsa böckerna har jag blivit fast, precis så fast som jag lovade mig själv att inte bli. Men tyvärr, jag är twilight-nörd numera. I'm a lost cause.
Jag börjar känna mig mer och mer som en tvättäkta nörd för det enda jag gjort de senaste veckorna är att läsa, läsa och läsa. Har uteslutit kontakt med omvärlden bara för att leva mig in i vampyrvärlden. Men det som gör mig till äkta nörd är att jag kan knappt bärga mig till nästa Harry Potter-film! Såg halvblodsprinsen härom veckan och jag kände galenskapen bygga upp sig igen inom mig. JAG VILL SE NÄSTA FILM! Men den kommer inte förrän om ett helt år! Det är helt sjukt att de låter en vänta så länge.

Nu ska jag i alla fall sluta nörda mig och börja plugga lite istället, actionscript är det som står på min to-do-list idag eftersom det är miniprov på fredag.

Ännu en låt jag bara inte kan sluta lyssna på är och kan ännu mindre sluta kolla på videon för Tyson Ritter är ju enormt snygg;

The All-American Rejects - The Wind Blows



I believe in the promised land

Nu är man vaken och uppe. Utan ett enda tecken på bakfullhet förutom den extrema tröttheten. Kvällen var minst sagt annorlunda och slutade på ett helt annat sätt än vad som var tänkt.
Jag somnade i och för sig, som alltid, ifrån allt. Men plötsligt vaknar jag av att någon kittlar mig och jag fattar ingenting av vad som händer. Men det var tydligen dags att gå i alla fall pga att ett litet bråk brutit ut under min sömn. Men förhoppningsvis blir allt bra igen eftersom det var a moment of weakness såsom jag fattat det.

Jag sa dessutom att jag skulle dedikera ett inlägg till dig Ken, och då får jag väl ta och göra det då! Eller i alla fall nämna dig och hoppas att inte din lägenhet eller ditt dj-hero var alltför sönderslagen efter kvällens bravader. Och att du inte tog för illa upp av de saker jag och en annan person sa. Jävligt patetiskt sagt egentligen med tanke på att jag inte ens känner bruden eller ens är säker på hennes förnamn, du får ju självklart vara med vem du vill, och är du glad så är det bara kul! :)
Nu får du dessutom kommentera inlägget om du läser detta så jag vet att du har läst det! Haha.

Nä, nu blir det till att fortsätta att kolla på Scrubs.

Bruce Springsteen - Racing In The Street


I believe in the love that you gave me
I believe in the faith that can save me
I believe in the hope and I pray that
someday it will raise me

Nattlig poesi

Poesi och poesi... Kvällens nattliga insikt.

Kollade igenom lite bilder på mig själv på facebook och fick ju då se mig själv "genom tiderna". I alla fall de senaste 3-4 åren. Det har slagit mig att jag vill låta mitt hår växa ut igen. Jag vill också färga det mörkare brunt. Det var då jag upptäckte att jag kämpade så jäkla mycket med att lämna allt gammalt groll och verkligen börja om på ny kula efter studenten. Början på den kulan var att klippa av mitt hår och sakta men säkert färga det blont. Det har jag gjort nu. Jag har påbörjat min kula och kommit en bit på vägen. Men nu när jag väl är här, har nästan allt det jag önskar för tillfället så kan jag inte hjälpa att vara nostalgisk och vilja gå tillbaka det jag en gång hade. Egentligen hade jag ingenting då med tanke på att jag jobbade ibland, bodde hemma och hade inga framtida utsikter över huvudtaget, men ändå var det någonting där. Den tiden. Kanske för att allt var så mycket lättare. Så mycket mer bestämt och regelbundet.
Greppet jag hade om mig själv har jag tappat lite hela tiden och jag har nu kommit till en gränd som ser allt mörkare ut. Kanske är det bara för att jag hela tiden oroar mig för massa saker eller att seriösiteten börjar ta över, både över mig själv och över allt jag gör här.
Mitt behov av att skratta försvinner lite hela tiden känns det som. Ingen pepp, ingen ork.

Kanske är det som sagt nattlig insikt. Med största sannolikhet är det så, men delar av det är nog sant ändå. Om jag skulle gräva lite djupare hade jag nog fått det bekräftat. Men för idag är det nog med känslor.

Alicia Keys - Doesn't Mean Anything

Mercy!

Ja, det händer inte så mycket just nu. Förutom att jag håller på att bli galen på riktigt.

Dagens låt;
Roy Orbison - Pretty Woman

I know we'll make it anywhere away from here

Jag må vara världens lataste människa. Jag har inte lämnat huset på hela dagen, förutom spring fram och tillbaka till tvättstugan. Har i alla fall tvättat en hel del så nu känner jag mig inte lika klädfattig längre!

Har precis kollat på Skönheten och Odjuret. Vilken underbar film! En av mina favorit Disney-filmer. Den är definitivt topp tre tillsammans med Aladdin och Lejonkungen. Rangordningen är dock oklar. Kan inte bestämma vilken som är bäst.
Men är det inte en underbar kärlekshistoria i Skönheten och Odjuret? Det handlar verkligen inte om utseende och status i samhället. Odjuret är...tja, ett odjur och han är en outsider som ingen ens vet lever, men ändå så finner Belle någonting i honom som är värt att älska. Jag är väldigt blödig just nu och älskar verkligen filmen, historien, sättet det är tecknat på. Såg den dessutom för första gången med engelskt tal.

Nej, jag har inte så mycket att berätta idag som sagt, därför ska jag slänga på Aladdin nu tillsammans med en väldigt god kopp té!

All I want for christmas is you

Rubriken säger allt. Det är bara det jag vill ha i jul. Ingenting annat än Han.
Jag känner mig så lycklig, jag känner att jag verkligen har hittat rätt. Jag vill vara här med honom, han är den enda jag vill vara med. Jag vet att det är tidigt att säga för alltid, men jag känner innerst inne, djupt i mitt hjärta att detta kommer vara för evigt. Har aldrig träffat någon som han. Han har de rätta egenskaperna, han har en fantastisk doft av svartvinbär och det är som en drog för mig. Han smakar ljuvligt och han kan sina saker. Han gör hela tiden rätt, han lyfter upp mig i de mörkaste tider såsom ingen någonsin har gjort. Det är något magiskt med honom. Jag älskar honom av hela mitt hjärta, for now and for always. Min pojkvän, resorb!

They say you've gotta stay hungry

...hey babe, I'm just about starving tonight.

Bruce-manin har slukat mig igen och jag vill inget hellre än att stå och svettas på innerplan till honom. Gunga, njuta, sjunga... Men det kan jag inte göra nu för just nu slukar skolan mig också.

Det har inte hänt särskilt mycket de senaste dagarna som är värt att skriva en rad om. Allt glider på. Allt är som vanligt. Pengastress. Pluggångest. Festhumör.

Det är så mitt liv ser ut just nu.

Förresten, det är såhär man öppnar en konsert!

I felt the earth move in my hands

Jag kommer nog aldrig få nog av denna låten. Den är så underbar att jag smälter lika mycket varje gång.

Roberta Flack - The First Time Ever I Saw Your Face

It's business time

Nu sitter jag här i köket för min sista måltid för denna gången med familjen. Nu kommer vi inte äta tillsammans förrän till jul.
Var i Gislaved igår och behöver jag säga mer än underbart roligt? Ölspel, vittna när killar slickar grädde av varandras bröstvårtor, rom & rödvin, skratt, glädje och en plastpistol i fickan.
Det var en sinnessjuk kväll som gick alldeles för fort. Kvällarna och dagarna går för fort fram och man hinner inte reagera förrän allt är slut och man ska åka hem igen! Men det kommer fler kvällar, garanterat!

Vi tog en snabb fika idag och sedan körde jag ner till Haverdal igen. Nu sitter jag och har packat ner presenter och behövligheter jag kommer använda i Borlänge och väskan är mer proppad än vad jag trodde att den skulle bli. Bra då att jag tog en stor rullväska!
Jag väntar på maten som står och puttrar sina sista minutrar framför mig. Det luktar så gott att jag storknar! Porterstek, min absoluta favoriträtt står på menyn och jag kommer glufsa i mig som en gris tills min mage spricker - men det är det värt!

Här kommer en härlig video & låt som bror min visade innan!
I loooove Flight of The Concords!


It's business time

Nu sitter jag här i köket för min sista måltid för denna gången med familjen. Nu kommer vi inte äta tillsammans förrän till jul.
Var i Gislaved igår och behöver jag säga mer än underbart roligt? Ölspel, vittna när killar slickar grädde av varandras bröstvårtor, rom & rödvin, skratt, glädje och en plastpistol i fickan.
Det var en sinnessjuk kväll som gick alldeles för fort. Kvällarna och dagarna går för fort fram och man hinner inte reagera förrän allt är slut och man ska åka hem igen! Men det kommer fler kvällar, garanterat!

Vi tog en snabb fika idag och sedan körde jag ner till Haverdal igen. Nu sitter jag och har packat ner presenter och behövligheter jag kommer använda i Borlänge och väskan är mer proppad än vad jag trodde att den skulle bli. Bra då att jag tog en stor rullväska!
Jag väntar på maten som står och puttrar sina sista minutrar framför mig. Det luktar så gott att jag storknar! Porterstek, min absoluta favoriträtt står på menyn och jag kommer glufsa i mig som en gris tills min mage spricker - men det är det värt!


RSS 2.0