Dagens

Idag har jag verkligen inte gjort mycket. Har knappt sovit något för att jag är förkyld. Ni vet, så fort man lägger sig ner så täpper näsan igen. Och jag är sån som andas med näsan och inte munnen när jag sover för jag får så ont i halsen då. Så ni hör att det är lite svårt att slappna av. Därför har jag sorterat galgar idag, eftersom jag kommer ha en någorlunda walk-in closet i huset så vill jag ha snygga trägalgar där inne. Däremot är det inte så snyggt att väggarna är fulla med tapetserade blommor från 70-talet. Så överväger starkt att måla det vitt.
Men sen när det roliga att sortera var över så valde jag att gå till ICA och köpa lite jordgubbar för jag blev grymt sugen. Och nu har jag säkert ätit en liter av dem själv. Det är mer mättande än vad man kan tro!

MEN, för att komma till dagens då, så gick jag dessutom förbi bankomaten för att ta ut pengar. Men det var kö så jag kollade lite i skyltfönstret till banken där de har bilder på alla hus som är till salu. Jag såg att det huset som ligger på kullen vid Tokarpssjön var med och jag tycker att det huset verkar vara väldigt fint, så tänkte att jag skulle kolla hur det ser ut inuti. Kom hem och gick klickade mig in till hemnet.se och sökte fram det. Och låt mig säga, det var inte alls snyggt. Utifrån ser det ut som om det ligger perfekt, men vyn är usel. Man ser knappt sjön genom träden! Köket och rummen var faktiskt ganska smaklösa.
Fast samtidigt som jag tycker lite synd om de som säljer eftersom paketet var mycket finare än innehållet, så hittade jag en sak som roade mig. Nämligen bilden på köket. Först blev jag så skärrad av de illröda bänkskivorna, men sen så såg jag det...



Ser ni? Ser ni det? HAHAHAHHAHAHA. Jag tycker detta är SJUKT KUL. Hur kan man missa det!? Hur kan man glömma att ta bort bananen!? Den verkligen lyser från det röda bordet!

Jag vet inte om det är fel av mig att tala negativt om ett hus som är till salu, men jag säger som killen på tv3, det enda du inte kan ändra på är läget.

I got lost



I minnet Du lever
Du finns alltid kvar.
I minnet vi ser Dig
precis som Du var.

UV-index enligt SMHI

Herregud, it's crazy... It's crazy...
I förrgår låg jag och några vänner ute och solade i sex timmar, mellan 11-17, ser ni hur mycket strålning vi fick då?
Detta är tamefan sinnessjukt! Under klockan 12 skulle man då egentligen varit ute en timma, den sjönk i och för sig ganska fort, men kolla på denna prognosen så kan du se riskzonen för din solning;


Ännu en om MJ

Jag sa till mig själv att jag inte skulle bli en sådan som alla andra som "oh my god, Michael Jackson har dött. Jag lipade hela morgonen", dvs ungefär såsom när Heath Ledger dog. Många visste inte ens vem han var men så fort han avled så blev han allas favoritskådis. Därför tänkte jag att det kommer bli exakt samma sak med MJ, därför tänkte jag bojkotta hans död. Bara för att jag knappt ens levde under hans storhetstid. Jag vet typ ingenting om vad som hände när han levde, förutom bebisar över balkongkanten, pedofili, miljarder i skulder samt överdrivet många näsoperationer. Det är ungefär det han är för mig, och vill ni ljuga och säga att ni känner annorlunda, fine. Men nämn det inte till mig.

Men det slog mig samtidigt att nu är The King och The King of Pop döda. Då återstår det bara en människa i hela världen som faktiskt har en titel kvar. Nu hänger allt på Bossen. Det är faktiskt det riktigt tragiska tycker jag. Ingen kommer bli så stora som dessa har varit och musiken har varit i en otrolig särklass, det är ingenting jag nekar. Jag tror ingen kommer komma upp i den klassen någonsin. Men så lyssnar människor inte på musik som de gjorde förr. Det är inte samma sak längre. Nu är det "I'm still standing for Hope and Glory" med ett dolt budskap av "and the money I'll make for singing this crap".

Nej, jag hade sett fram emot att höra recensionerna av de konserter MJ skulle hålla i juli, om det fortfarande var samma magi. But I guess we'll never know.

Peace!

Look in their eyes mom, you'll see me

Är hemma igen efter ännu en lång dag i solen. Har spenderat de senaste två dagarna ute vid Gussjön, smart som jag är har jag heller inte haft tillräckligt med solskyddsfaktor på. Så ta det lugnt i trafiken, det är mycket möjligt att det inte är ett stoppljus, det är kanske bara jag som går förbi.
Men lika glad är jag för det, jag har ju skiftat från kritvit till illröd! God I love summer!
Har inte så mycket att skriva förutom att jag jobbar hela helgen vilket suger, och det finns inget bättre än att lyssna på en lugn och underbar Bruce Springsteen när man kommer hem och är trött och sliten, därför länkar jag en låt med fantastisk text!


Hallelujah

Det spelar ingen roll hur många gånger jag tittar på denna scenen. Jag lipar som en bebis varje gång. Och jag älskar den.


Keith don't go

Denna låten har gått på repeat ett par gånger och den blir bara mer och mer fantastisk för varje gång man hör den.
Nils Lofgren, gitarrist i E Street Band, skrev en låt och ger ut den som gitarrlektion till de som vill ha. Låten är ägnad till Keith Richards och han är helt enkelt grym på gitarr. Lyssna och njut!


My travel map


create your own visited country map or check our Venice travel guide

En snabb sammanfattning

Det har varit en tjurig tant med kryckor, snygga moves på dansgolvet, en midsommarstång av tetra-pak, rullstolar och överkörda fötter, hångel med Kevin Borg, Måns Zelmerlöw och Andreas Wilson, spanskt ölspel, gratis drinkar och skumpa, bakfylla, 1000 gratis sms, desperata killar och brutal ärlighet, mat, kläder och skor i överflöd och en väldigt, väldigt hög stämning.

När jag kom hem i eftermiddags var jag extremt trött. Men efter ett tag märkte jag att jag var bara väldigt uttråkad. Sex tjejer i en 2:a i fyra dagar är intensivt. Kände mig väldigt ensam när jag kom hem!
Jag märkte också att jag hade ett skärsår på tummen, flera myggbett, ett smått "eksem", två blåmärken på innerlåren och en överkörd fot. Ja, jag fick min fot överkörd av en rullstol. Let's just leave it at that!
Mat är någonting det inte har varit brist på i alla fall. På fyra dagar har jag ätit thaimat tre gånger, pizza två gånger, nypotatis och köttbullar en gång och potatisklyftor och fläskfilé en gång + frukost, jordgubbar och två meloner. Man lever bara en gång!
Jag vet inte vad jag ska skriva mer än att helgen har varit fantastisk och jag saknar det alla redan.

Imorgon blir det nog lite fiske & picknick!
So god natt, nu är det bara jag och Bob Dylan kvar.

I'm feeling Macho

Det finns en grupp som jag tycker är väldigt underskattad. Sex stycken män i alla olika uniformer och alla de uniformer de flesta kvinnor jorden runt drömmer om. En byggnadsarbetare, en polis, en indianhövding, en biker, en militär och en cowboy. Sen att alla är homosexuella är en annan sak. Men just denna gaydisco(som det kallas) är ju helt fantastisk! Man blir superpeppad av musiken! Men eftersom de aldrig riktigt blev accepterade så har de lagt sig i ett hörn av musikvärldens största artister. För om ni minns så har de ändå haft fyra riktigt stora hits, YMCA, In the Navy, Go West och Macho Man;



Ni kan inte säga att det inte är pumpande musik!

Peppen är farlig

7 tjejer i en stuga i Falkenberg, det kan inte gå fel! Jag är så sinnessjukt peppad att dagarna sniglar sig fram. Känner mig som ett barn i väntan på julafton. Men imorgon bär det av! Finally!
MEN, har ni hört? Jimmy Choo blir H&M's nästa gästdesigner! Jag blir helt lyrisk av bara tanken! Det kommer bli en dundersuccé och alla skor kommer väl vara slut på fem minuter, men jag tänker vara där inom de minutrarna! Jag drömde dessutom i natt att jag hade fått ihop det med Tom Ford. En yngre Tom Ford, då han hade mer hår på huvudet. Men det var han, jag var skitsnygg och hade min Walter Baker-klänning på mig. Men som alla bra drömmar - slutar de med att man vaknar upp.
Förresten, Här är Låten för Midsommar '09;


En dag på hundra

Vilken låååång dag det har varit. Gick upp innan sju för att gå på en två timmars förflyttningskurs vid klockan åtta imorse. Sen dess har det hänt mycket, satt ute i solen ett tag, eller rättare sagt läste ett kapitel av Jonny Cash självbiografi, som jag ännu inte läst ut, trots att jag lånade den för mer än en månad sedan. Pinsamt!
Men för att komma till saken, så efter att jag suttit ute på balkongen och läst så gick jag in för att hämta lite fil då jag upptäcker att min hud är inte kritvit, den är röd! JAG ÄR BRÄND! Efter bara en halvtimma typ! (Det var ett väldigt långt kapitel). Trots att jag numera ser ut att komma från mars så ser jag det som framsteg, för huvudsaken är att min hud skiftade färg. Jag blir inte längre ihopkopplad med spöken.

"Du glömde säga ursäkta"

Trots att denna är så otroligt dåligt gjord (och fejk) så tycker jag ändå att den är fantastiskt roligt!


Mi papi.

Nu har väl far min landat i Sverige i alla fall. Tror jag. Har inte hört annorlunda i alla fall! Undrar om han har med sig någonting hem från Brazil.
När jag var yngre så hade han alltid med sig någonting hem. Allt från exotiskt godis till frukt, kläder och prylar. Men det är inte så mycket sånt längre. Antingen har jag växt upp eller så är det bara inte så exotiskt längre. Tråkigt. För jag är riktigt sugen på en färsk mango som han plockat från Taiwan.

Will this day ever end?

Just nu känns det som att klockan skulle vara 16. Det känns som om det varit en jättelång dag bara för att jag ställde klockan på tjugo i sju i morse, men gick inte upp förrän strax efter åtta. Speciellt skönt när snooze-alarmet går på var femte minut!
Var tvungen att gå upp tidigt för jobbar nattskiftet ikväll, vilket betyder att det är jag, katten, mina nya röda crocs, en påse naturgodis och tre Star Wars-filmer inatt, 6 timmar underhållning av de 10 jag jobbar! Det är dags att se dem eftersom jag inte gjort det innan. Känner på mig att jag kommer få en sån där mild besatthet som jag brukar få av äventyrsfilmer som det finns uppföljare till. På tal om uppföljare så kommer snart, och får jag säga, äntligen nya Harry Potter filmen! Har tänkt locka med mig några till Halmstad för att se premiären. Jag vill se den NU. Och Twilight uppföljaren kommer inte förrän i november. Minns inte vad den heter, men måste se den i alla fall. Känner  på mig att den kommer bli bra, tvåan brukar alltid vara bättre än första. På tal om nummer två i äventyrsfilmer så blev jag enormt sugen på att se Sagan om Ringen: De Två Tornen som jag anser är bäst i triologin.

Nä, nu är det nog av mina "nördiga" sidor, tillbaka till The O.C!

Soft summerrain

Är jag automatiskt tragisk när jag känner för att ta promenader i regnet?
Det regnar ute nu och det är ett perfekt regn. Jag hör hur det smattrar på fönsterbläcket, luften är kall och doftar ljuvligt.
Don't you know the grass is greener where it rains?

What happend?

Var ute en sväng i storstaden och shoppingcentrat Gislaved idag. Checkade in elgiganten för att se deras utbud på kompaktkameror och dvdboxar. Helt okey säger jag, i alla fall på dvd fronten. I kamera synvinkel säger jag njaa. Canon fan som jag är blev jag besviken. Men inte på elgiganten utan på självaste Canon.
Såg deras Canon Powershot A480,



Här på bilden ser den väl inte så farlig ut, men kolla på den i verkligheten eller kolla upp vikt och mått på den. Jag blev helt chockad! Vilken klump! Vilken otroligt fattig konstruktion! Den var ju nästan lika stor som min systemkamera!
Okej, nu överdriver jag. Men seriöst, jag blev helt stum. Jag bara stog där och stirrade på den. Jag blev så chockad att jag nästan ville gå över till en fujifilm-kamera! Men den såg också fattig och plastig ut så valde inte den heller. Men jag säger ändå hellre fujifilm än den klumpen som kallas Canon!

För en handfull dollar

Förkylningen blir bara värre och värre. Bihålorna som nutida kina. Det bor långt fler saker där i än vad det ska.
Under dessa dagar jag varit förkyld har jag dock hunnit fundera en hel del och beslutat en del saker. Sickan, jag har en plan. Jag har dessutom en plan efter den första planen, lättare uttryckt en back-up plan. Så mitt i allt det förjävliga ser jag nu ljusglimtar, och de känns inte så avlägsna som de gjort förut. Går allt enligt planen, så kommer allting bli bra. Fullkomligt uttmärkt!

But for now it's only me and Grey's Anatomy!

Major flipp or Major flopp?

Min amerikan till svåger konstaterade en sak i helgen. Och efter noga observeringar och disskutioner kom vi fram till att hans påstående var sant. Mycket sant. Förutom nationalsången finns det en enda låt alla svenska kan. Och kan man den inte tycker jag inte man får kalla sig själv svensk.
Om jag sjunger "vad gör du nu för tiden?". Vad säger du då? "Varför hör du aldrig av dig" kommer lika naturligt som reflexerna i knäna. Jag kan första versen av nationalsången men jag kan hela texten av Thomas Ledin - En del av mitt hjärta. Vad säger det oss?

Major flipp or major flopp?

This is radio nowhere

Tre dagar sen senaste inlägget. Vad har hänt sedan dess?

Fredags: Student och fest kan man väl kalla det. Vi skulle fira Chrille som tog studenten, men vi hann börja på skumpan innan han ens kom till festen. Och så fort han klev innanför dörren föll vi alla pladask över maten som stått uppdukad och sett väldigt lockande ut. Festen pågick och pågick.... och pågick långt efter att han drog iväg så var vi övriga gamlingar kvar och drack och åt tårta fram till halv två-tiden.
Fick dessutom veta att en gammal gammal vän till mig hade dött. Självmord. Tragiskt.

Lördags: Då var det nationaldagen och den firade vi med promenader, marknadsgodis och margaritas! Kollade dessutom på den usla fotbollsmatchen som gick på tv. Jag säger bara en sak - Källström. Vad fan håller han på med? Vi bad till Gud att han aldrig skulle röra vid bollen men på något sätt lyckades han och allt gick såklart åt skogen. Efteråt satt jag och lyssnade till alla fulla ungdomar som gick omkring nere på avenyn och lyssnade till de sk. fyrverkerierna. Jag tror snarare att de höll på att spränga Anderstorp i småbitar för jag blev livrädd när de satte igång, men som tur var höll sig lilla Tula till sömnen.

Söndags: Då var det Bal i Gislaved och självklart var man där och tittade! Många klänningar och frisyrer var gräsligare än vad jag trodde var sant, men vissa var också vackrare. Det räckte i alla fall för att jag skulle få en tripp down memorylane och längta tillbaka till förra året. Minns ni hur underbart allting var?

Idag har jag så mycket som tagit hand om Tula medan resten rensade lite i morfars lägenhet. Sedan skjutsade jag far min till Landvetter. Är väl inte allt för positivt inställd till att han ska åka någon Airbus till Brasilien just nu, but what are you gonna do? Får helt enkelt hoppas och be att han kommer hem säkert igen.
Köpte dessutom sandalerna jag längtat och suktat efter sedan i torsdags. Sitter med de på mig nu and I'm lovin it!

Upptäckte idag att Borås är staden var rött. Röda bilar, röda bromsljus, röda trafikljus och röda huvuden av ilska för att allt är rött. Därför kopplade jag iPoden till bilstereon och körde på denna låten och jag säger bara - fan va bra den är.


Keep pushing 'til it's understood

Nu är jag nyduschad och jag säger då det - fan va gött! Sömn har man inte fått mycket av de senaste 24 timmarna. Lämnade hemmet klockan 8 på torsdagsmorgonen och sov ca 5 timmar mellan klockan 4 - 11.00 i morse. Dessutom har man ett rejält halsont och träningsvärk i både ben och armar. Och det doftar förkylning och lunginflammation på långa vägar. Hade dessutom "fantomsmärtor" i bilen på väg hem igen från Sthlm, jag kände fortfarande regndropparna i ansiktet. Men som alltid - det var lugnt värt det!

Summers here and the time is right

Jag vill göra allt i sommar. ALLT. Men tiden räcker inte till, jag räcker inte till. Inställningen till sommaren 2009 sög eftersom allt jag ska göra är att jobba. Men vafan, 7 veckor planerat jobb? Det är ingenting. Hoppas mest på att mitt bankkonto kommer må bättre av det.
Men nu, efter veckan som gått känns det som att sommaren 2009 inte kommer bli så pjåkig ändå. Konsert på torsdag, vår älskade Bruce för tredje gången är någonting jag längtat efter sedan 4 juli förra året. Och även om det möjligen kommer regna så kommer det säkert bli fantastiskt ändå. Samma sak som 1 augusti då Göteborg och Ullevi kallar mig till U2-konsert. Men mellan dessa konserter och jobb kommer en härlig sommar av sol och bad infinna sig i Haverdal. Det kommer bli bra. Jag tror det kommer bli fantastiskt.


Ett litet tips bara...

"Svenska ungdomar kan för lite om HIV"
hörde jag precis på smålandsnytt som står på i bakgrunden. Tänkte säga att jag inte håller med, på H&M i lördags fick jag tre kondomer och en broschyr, sådeså!

Hemkomst!

Är hemkommen från ett väldigt trevligt och roligt Göteborg. Helgen har varit som den alltid är med C, skit kul! Känns som om vi hunnit med allt det man ska göra, lite fest, lite 3D bio, shopping, solning och chill. Trots att man svettats som en gris så har det varit härligt! Känner mig nu såsom man ska efter en "semester" dvs mörbultad och trött. Borta bra, men hemma är inte så pjåkigt det heller. Här är ingen som mobbar mig för att jag säger vaam (varm - för er som inte är från småland).
Veckan som kommer känns lite hektisk men har ändå känslan över att den kommer bli riktigt bra! Tisdagen är ledig, onsdagen kallar jobbet mig, torsdag blir det lite konsert i sthlm och fredag lite student och andra trevligheter.

Här är en video som har bringat oss många skratt;



Titanic i all ära, jag älskar fortfarande filmen. Men detta är fantastiskt roligt!

RSS 2.0