Be patient and don't worry

Dagen har varit så som en söndag ska vara. Vakna trött - äta fet bakismat - chill. Den har också varit fylld med Grey's Anatomy som jag blivit helt fäst vid. Förstår inte att jag kunnat missa denna serie? Alla berättade att den är sjukt bra men jag lyssnade inte. Men nu har jag hört och jag kan inte sluta titta på det. Jag har fått en förälskelse på köpet.

Morgondagen kommer troligtvis bestå av föreläsningar och 10-kamp. Kan bli ganska skoj. Men nu ska jag lägga mig och då är det Bono som gäller!



mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...


madferit

Sittin' in one of twenty million doors. Och gör för tillfället ingenting. Det ska vara flottrace idag, men minns inte tiden? Funderar över vad som händer ikväll också. Får se vad man känner för.

Nu har jag i alla fall anmält mig till volontarbyran.org. Får se om man kommer med eller inte, om jag ens kommer att hinna göra något arbete! Det borde man väl kunna klämma in någonstans. Funderat på det jätte länge men har aldrig kommit till skott, men nu så! Nu hoppas jag på att det kommer gå vägen. Det finns ideellt arbete för alla landet över, så gå med nu!

Fick en plötslig lust att lyssna på Oasis innan och min kärlek för denna låten blomstrade upp på nytt. Tycker den är underbart skön att lyssna till en dag som denna, men är inte peppad, man är inte slö. Man är någonting mitt emellan. Sparade med videon för tycker även den är söndags-härlig och ger mig en enorm myskänsla. Enjoy!

Oasis - the Masterplan


and I became myself

Imorgon firar jag en vecka i Dalarna. Dessa dagar har gått fort samtidigt som de gått väldigt segt! Känns som om jag varit här längre än så och att jag känt människorna hela livet. Dvs har allt flytit på bra. Har än så länge haft en föreläsning där det förklarades t ex vad skillnaden mellan bit och byte är. Jag har aldrig tänkt på att det är någon skillnad alls, men tydligen så är det skillnad.
Jag har installerat mig i mitt lilla rum, eller lilla och lilla. Det är större än mitt förra rum "hemma" på Storgatan i Anderstorp, men det är fortfarande några små saker som måste fixas. Jag måste köpa en router. Ett trådlöst modem. Sitter med nätverkskabel för tillfället och herregud vad jobbigt! Det är så mycket sladdar och skit som är irriterande. Jag har dessutom installerat mig ganska bra på datorn. Fick ny dator till skolstarten och den fungerar bra, har dessutom webcam numera så nu kan jag skypa ordentligt!
Fick samtal från USA och Amanda och Tula igår och den lille sötisen växer så fort. Ett halvår har hon fyllt och jag kommer inte träffa henne förrän hon fyller 8 månader. Helt otroligt att ett så litet liv kan bringa så mycket kärlek.

Ja, som ni nu vet så kommer jag troligtvis åka hemåt den 15 oktober och stanna i nästan en vecka, så då hoppas jag att många är hemma så man kan planera flera träffar! När jag säger hem menar jag numera Haverdal och västkusten, men det är inte omöjligt att spendera någon dag i Småland och Gislaved, så om ni inte kommer ner åker jag upp!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Det finns så mycket att säga, att berätta men jag finner inte orden.

Ikväll ska jag på smygsittning, både Borlänge & Falun-studenter kommer vara där, och imorgon bär det av till Falun för pubkväll. Och jag är farligt peppad! Nu jävlar kör vi!

Nej, ska få i mig lite mat innan jag börjar göra mig i ordning!
Laters!


Beautyschool drop-out

Helgen är nu över och jag sitter ännu en dag i Haverdal. Imorgon ska jag upp till Anderstorp för att packa det sista och sedan är jag färdig där, over and done. Då ska jag bara ta det lugnt här på kusten resten av veckan, till fredag då jag åker uppåt landet och bosätter mig i Dalarna.

Helgen har spenderats i Halmstad med bästa tjejerna och även om lördagen kanske inte blev som den var tänkt så älskade jag varje minut ändå. Helgen rakt igenom var en superbra avslutning på allt som varit och jag är redo för en helt ny början. Vet inte riktigt vad jag ska skriva? Bjuder på några bilder istället..

      '
1970                       1992                       1984                       1964

yearbookyourself.com - det är allt jag säger!

Remember this?

Jag håller just nu på att rensa min garderob. Rensar allt sådant som jag förra gången tänkte "detta kan jag använda" men aldrig gjorde. Men ännu en gång kom de där speciella plaggen fram. De som jag egentligen aldrig använder, de som ligger längst in i garderoben, de som faktiskt betyder någonting.
Ett linne som det står efterfesten.com på, använder jag aldrig men det linnet påminner mig om en tid då jag blandade arbete med nöje. Jag hade så sjukt kul under min tid som vimmelfotograf, men jag känner att den tiden är way past, och det enda jag har kvar är linnet.

Rotade fram en gammal svart piké och undrade varför jag sparat den, jag använder aldrig piké för det är så osmickrande på mig. Men när jag vände den ut och in så såg jag direkt varför jag har kvar den. Det står "VIP" på den, eller MP05 om man så vill. Och det finns inte en chans att jag slänger den, jag är inte redo för det än.

Jag blev glad när jag hittade en stor grå hood-tröja, för jag behöver en men har inte haft orket att köpa än, men jag blev ännu gladare när jag vände ut och in på den och såg trycket. "Alltid på G, Nio G". Det är min kära, kära avslutningströja från högstadiet. Högstadiet! Förstår ni hur längesedan det är? Men samma sak här - det är för mycket minnen och jag är inte redo för att slänga den än. Trots att trycket på framsidan börjar bli lite slitet.

Jag hittade linnet jag köpte på Express för 400:-, jag föll för det direkt, hade ingen kraft att motstå. Min H&M tröja jag köpte i Tyskland, även kallad min Harry Potter-tröja. Så snygg är den, men används en gång varannat år. Tja, sedan 2007 då jag köpte den. Jag fann mina badshorts jag köpte i Sunny Beach också sjukt snygga och väääldigt använda. Men ändå så ser de ut att komma direkt från fabriken!

Jag fick fram min studentklänning. Jag har ingenting att säga om den men inte en sekund tvekade jag på att lägga den i spar-kassen istället för släng-kassen (eller skänk-kassen).

Nästan alla mina kläder har ett minne, en berättelse. Varje plagg är värdefullt och väl genomtänkt. Det påminner mig om någonting, studenten, resor genom världen, bra tider och dåliga tider. Att rensa garderoben är mycket mer känslosamt än man kan tro.

Annoyed to the bone

För ett par veckor sedan fick jag ett samtal från folktandvården. De hade bestämt en tid till mig den 25:e och jag sa ja, det kan jag väl gå på. Men när jag sedan tänkte efter så kom jag på att herregud, jag är ju inte folkbokförd i Jönköpings län längre, då måste de betyda att jag ska till Halmstads Landsting. Så när jag ändå var på apoteket i Anderstorp så gick jag förbi receptionen och fick bekräftat att jag inte har en tid hos dem den 25:e. Åh, va skönt tänkte jag att nu vet jag att det inte är där. Så idag hade jag tänkt ringa Halmstads tandläkare och avboka min tid eftersom jag inte kommer att bo där då jag ha tandläkartiden. Jag insåg snabbt att det finns 6 stycken olika kliniker och jag har ingen aning om vilken jag ska till eftersom de aldrig sa vart de ringde ifrån. Jag har nu ringt 5 av dem och jag har ingen tid på någon av dem.
Jag antar att det ska vara i Halmstad eftersom när jag flyttade till Anderstorp fick jag en tandläkartid nästan direkt just för att jag bytte klinik.
Jag har suttit och ringt runt i minst en timma nu för att de har massa jävla köer överallt och jag tror att jag smäller av snart. För den enda som inte har öppet måste vara den jag ska till. De har semesterstängt fram till den 17:e.
Dessutom har jag pratat med Tunabyggen (de som har hyreshuset jag ska bo i) och bara väntetiden tog 10 minuter, sedan kunde kvinnan jag pratade med inte riktigt svara på den fråga jag hade, dessutom hörde jag knappt någonting av det hon sa.
Jag bytte skift med en kollega igår, jag jobbar hennes nattskift i natt och hon tar mina resterande två dagar. Så därför tvingas jag till att vända på dygnet på bara ett par timmar, vilket betyder att jag varit vaken sedan klockan 6 i morse så att jag kan sova i eftermiddag. Så jag är trött, irriterad och jävligt, jävligt förbannad för jag måste dessutom packa hela dagen. Därför känner jag att jag typ vill döda någon just nu för att ingenting går min väg. Jag tror jag smäller av.


Only a lot of onlys

tisdag: 7 - 19
onsdag: 7 - 14.30
torsdag: 13.30 - 21.00
fredag: Ullared
lördag: LEDIG
söndag: LEDIG
måndag: LEDIG
tisdag: LEDIG
onsdag: LEDIG
torsdag: LEDIG
fredag: flytt!

It's a brand new day

Varför ska jag flytta så långt ifrån Göteborg? Just nu känns det skit när min absolut favorit feel-good artist kommer till just Göteborg. En kväll, en chans. Jag vill ta en långledig helg just den veckan och åka till västra Sverige endast för att se denna mannen spela.
För denna mannens röst är så manlig men mjuk, och han sjunger med en sådan känsla att jag tror på varje ord som kommer ur hans mun. Och de saker han gör med gitarren är nervpirrande. I'm in love.

Lyssna och njut till Joshua Radin - Brand New Day;


I cannot wait anymore

Jag har många gåner undrat över en sak under min tid i Anderstorp. Vart går man och solar här? Finns det över huvudtaget någonstans att sola? Och igår när jag var ute på jakt efter frimärken så gick jag till posten, men det var stängt så jag tänkte prova min lycka på ica. De är en så vardaglig butik så de måste ha, tänkte jag men icke! Bara så ni vet har inte de frimärken heller (vart kan jag köpa frimärken? har inte hittat några än...). I alla fall, så när jag skulle gå till ica så gick jag på andra sidan storgatan, dvs på Swedbank-sidan. Då lade jag märke till ett skyltfönster som det stod "x pale" på. Jag tänkte fan vilket underligt namn på en butik, men strax under läser jag vidare "drop in solarium". Herregud, jag har bott mittemot detta fönster i ett år! Och efter ett flertal misslyckade försök till att hitta ett och när jag dessutom ska flytta så hittar jag ett solarium. Ett som jag ser genom fönstret på mitt rum. Ibland undrar jag vad jag har där uppe i skallen egentligen...

Satt förresten och läste dagens på expressen nu i morse (som jag alltid gör) och såg att Shakira kommit ut med en ny låt och en "ny sexig video". Personligen tycker jag låten är skit och att hon mest ser ut som en 14årig plugghäst som har hamnat på dansgolvet för första gången i sitt liv. Jag tycker att hon ser ut som en blandning mellan gorilla & valross. Ni kan se videon här.

Another dream

Jag var på kvantum och skulle handla. Jag sneglade på klockan som visade 21.30. Korgen började kännas tung och min kropp började säga ifrån. En djup suck bekräftade min utmattning och jag gick mot kassorna. Tårarna började pressa ur mina ögon men jag stretade emot bäst jag kunde när jag såg den långa kön. Lamporna började släckas och jag sneglade på klockan igen, 21.40. Minutrarna gick, sakta... Då och då skiftade jag korgen mellan mina händer som båda var röda och trötta. Som en plötslig blixt i den mörka lokalen slog det mig, jag måste köpa någonting till min moster. Hon måste få någonting!
Jag började förtvivlat att titta runt omkring för att snabbt kunna raffa åt mig första bästa vara. En konservburk med massa olika exotiska frukter, ja, det blir bra. Då kan jag skapa någonting sedan när jag är hemma, tänkte jag. Utan att titta så noga tog jag burken och hade som tur var kommit fram till rullbandet. Upp med burken och resten av mina tunga varor. Till min stora fasa är det inte förrän jag betalat och ska packa då jag upptäcker att jag inte handlat det jag skulle. "800 g ingefära" står det på kvittot. Samtidigt ser jag konservburken som vuxit till en enorm storlek och min hjärta klappar fortare och fortare. Sedan vaknade jag.


I was a stranger you took me in

Jag har kommit på hur min tatuering ska se ut. Nu fattas bara tiden och pengarna att få den gjord. Jag kommer absolut inte gå till Einar i alla fall. För er som inte bor i Gislaved längre så kan jag informera er att vi numera har en tatueringsstudio, Studio Einar heter den. Personligen tycker jag inte att det låter särkilt förtroendegivande så om jag går dit är det över min döda kropp. Tatueringen är i alla fall en ängel. I vintras köpte jag två "stenar" med en ängel i varje. Ängelns kroppsställning avgjorde vad den stog för och jag valde courage. Jag gav den ena till Katja och den andra behöll jag själv.

Jag fick dessutom en ny liten amulett häromdagen av min kära moster. Om man kan kalla det amulett vet jag inte, men det är en liten trä"bok" med små gångjärn och inuti är maria och jesusbarnet på ena sidan och den fullvuxne jesus på den andra. mycket vackert med fin träkonst på utsidan. Har ju en med  Franciskus också, som jag också fått av moster, där står det;
Due cose al mondo non ti abbandonano mai: l'occhio di Dio che dovunque ti vede e il coure della mamma che sempre ti segue.
Vilket ungefär betyder; Två ting som aldrig kommer överge dig är Guds vakande öga och din moders omsorg.

Nej, nu känner jag att jag börjar gå ner mig lite. Det betyder att det är dags för sängen och sova.
Goodnight to all you people out there.

On a miracle drug

Det slog mig nyss när jag loggade in på min dator innan, att herregud, jag har ju en blogg! Har totalt glömt av att jag har en och att jag faktiskt borde skriva några rader i den.
Anledningen till att jag av misstag la bloggen på hyllan, och internet över huvudtaget, var för att jag har spenderat veckan i Haverdal. Efter min minor-surgery var jag lite groggy och mådde bra, men varken orkade eller fick vara ensam i A-torp, så mommy and I åkte ner till huset istället. Där har jag spenderat hela veckan, människor har kommit och gått. Så har spenderat den med farmor, det nygifta paret moster & Gabi, österrikare, gamla vänner till familjen, fredrick och de tre fantastiska pojkarna. Jag har dessutom hunnit med en Göteborgs-tripp i lördags då jag såg U2 med la familia. It was legendary! Jag behöver inte säga mer än att det var magiskt och undrar faktiskt om det inte toppar, om inte alla så, i alla fall två av de Bruce konserter jag varit på. Det var så otroligt bra! Och definitivt värt de 2100 kronorna jag la ut på den, samt de 8 timmarna vi köade! Jag har dock inte många bilder, men en massa klipp som jag definitivt kommer ladda upp på facebook inom en snar framtid. Om jag kommer ihåg.

Idag har jag arbetat och kommer göra detsamma imorgon. På onsdag blir det ännu en tripp till haverdal och sedan hem igen på torsdag för att knega lite till. Sedan torsdagen den 13:e augusti v. 33 slutar jag! Då är mitt sommarschema över. Det betyder att jag efter det kommer att packa som en galning, i kartonger, väskor och allt jag hittar för att flytta ner det mesta till Haverdal och sedan lämna det sista jag behöver inför min flytt upp till Borlänge. Den kommer att ske v. 34 och jag är väldigt spänd och exalterad inför detta! Äntligen ska man lämna (delar av) sitt gamla liv och komma till en ny stad, nya människor och helt nya och bättre möjligheter. Jag hoppas bara allt går vägen och lever upp till mina förväntningar. Och gör det inte det, flyttar jag hem igen. Bara det att "hem" kommer vara i Haverdal. Det är ett nytt ställe det med, så kommer inte bli så pjåkigt vilket håll det än faller!

Nu ska jag lägga mig och läsa de sista ur Harry Potter och fången från Azkaban!
Smell ya later!


RSS 2.0