Sonseed

70-talets era var över och på ingång var ett väl omtalat 80-tal. Slut på hippies och knark, in med pop och pastell. Känslan av önskat fred på jorden började avta och det var ingen som egentligen brydde sig. 80, nytt och exotiskt. Vad vi inte visste var att det fanns en liten grupp människor med hoppet kvar i hjärtat som skulle göra revolt. En ny stjärna på himmelen, de skulle vinna folks förtroende och kärlek, med ett nyskapande som ingen någonsin hört förut. Brooklyn, New York skulle komma att bli världens viktigaste plats, HÄR finns dem, HÄR finns musiken, HÄR finns allt du behöver! Tillsammans är vi starka, tillsammans är vi bäst. De skulle bevara de goda bitarna av 70, men de fantastiska bitarna från 80. Större än Beatles? Möjligt!
Allt blev tyst. Spänningen steg. Snart skulle de komma ut på scenen. Kvinnorna skulle skrika. Världen höll andan...
 



Men ibland får man inte som man vill. De splittrades ganska snabbt. Basisten och keyboardkvinnan skiljde sig och gitarristen skapade ett scientologiskt transvestitband istället. Oh well, - ZAPP!

Det är stabilt!

Vilket underbart väder! Inte sant? Hade tänkt cykla ut till tokarpssjön och bara vara idag. Eller någon annanstans och bara njuta av vädret. Men istället fick jag migrän, spydde och låg i ett kolsvart rum hela dagen. Så, har inte varit utomhus på hela dagen för att det är för ljust. Istället så har jag lyssnat på musik som får mig att tänka på sommaren och musik som ger sommarkänslor.
Jag kan inte titta på videon eller höra låten utan att skratta. Dr. Alban, Björn Borg och Tomas Brolin - vad kan gå fel? Tre av de största människorna i Sverige. Det är sent 90-tal och för tillfället är Dr. Alban på tronen. Han bestämmer sig för att göra århundradets hit med kända svenska stjärnor, han ska bli mästaren av musik! De döper sig till Friends in Need, låten heter Alla vi, lyssna och njut!

"Det är stabilt"

Until there's nothing left

Nu är redan klockan halv sju. Har tagit en powernap i två timmar. Har inte gjort någonting annat än att ligga i min soffa idag. Har inte ens varit ute på balkongen! Jag såg ut som en harläpp när jag vaknade för att jag andats genom den hela natten, och efter två näsduschar är den fortfarande täppt. Samtidigt har jag ont i halsen. Men har lyckats koka upp tevatten och hällt i honung i det. Vatten med honung. Funkade förra gången men är enormt mättande. Ser inte så lockande ut heller, ser ut som vatten i en stor mugg. Men förhoppningsvis får det min näsa att släppa och kanske får jag energi så jag faktiskt orkar stå på benen utan att de börjar skaka. Härligt måndag, right?

Baby, it's a violent world


When everybody's gone

Nu har alla åkt hem, åkt till alla de håll och kanter de skulle. Men om bara några timmar får vi lite nytt besök ändå. Grillning blir det också. Men efter det vet jag inte riktigt, vad händer i skogarna?

Det har varit så mycket folk överallt nu att det känns väldigt tomt här hemma, så släppa med mig ut så hittar vi på något roligt!


Väntan och överraskningar

Jag och mamma sitter just nu och väntar på att finnarna från Finland ska komma. Fikat är dukat och jag är hungrig. Plus att en kanelbulle aldrig sitter fel!
Vill bara att de ska komma så att vi kan få denna dagen överstökad och morgondagen påbörjad. Jag tackar för kommentarerna jag fick och det hjälpte mig, jag känner mig fortfarande nervös men också lugnad för att jag faktiskt inte tänkt att det kommer ett avslut efter det också. Har koncentrerat mig på att klara av själva begravningen. Just nu är jag mest nervös över att sitta i ett rum tillsammans med 4 finländare. Varav två kan engelska och mycket svenska, men ändå. Det är ändå nervöst. Har bara träffat dem någon enstaka gång förut, men nu har de med sig sin lilla bebis, så det kanske lättar upp stämningen för vi kommer ha vår lilla bebis också!

Nä, nu bara babblar jag om ingenting för att ha någonting att göra medan vi väntar. Laters!


A Winding Road

Asså, på fredag, ca klockan tio, kommer fonus har kört min morfar från värnamo till gislaved. Klockan elva kommer alla vara samlade. Han kommer alltså att ligga i en kista mitt i rummet. Han ligger I kistan.... Den tanken är fortfarande helt oförståelig för mig. Kanske märks att detta är första gången jag är på en begravning. Och om några veckor ska jag gå på en till. Två döda på tre veckor. Det känns helt tomt. Vad ska jag göra? Vad ska jag inte göra? Hur går en begravning till? Jag vet inte vad som händer egentligen...

Min väska



Jag blev utmanad av Nat,
Vad finns i min väska?
Min väska är just nu en brun/vit läderväska, en somrig sak jag hittade i Hong Kong.
I den är typiska lovisa-prylar. Plånbok, mobil, nycklar och iPod är givna saker. Sen finns det självklart (enligt mig) behövligheter som kan behövas när man minst anar det. Antingen för mig eller för någon annan. Såsom;
tuggummi - vem vet när nästa pudding dyker upp?
läppglans - också för de motsatta könet. Jag kör just nu på L´oréals colourjuice, 440 Melon Punch. Smakar skit, men är skitsnyggt!
Idomin läppsyl - någon behöver alltid cerat!
Bindor - Och tamponger oftast men hade det inte just nu. Jag tycker att mens är en väldigt obehaglig överraskning när man inte är beredd så därför är det alltid bra att ha en eller två i varje väska.
Vantar - Ja, vem behöver inte ett par vantar i maj?
En pillerburk - migräntabletter, ipren och annat för migrän och mensvärk.
Paraply - väldigt underskattat! Märker att många inte har det i väskan, men jag har det ALLTID med mig! För jag hatar att bli blöt och jag hatar att frysa. Därför är vantar och paraply ett måste i min väska.

Jag utmanar; Anneli, Elin och Fellan

Ensammast i världen

Jag känner mig som den enda människan på jorden just nu. Liten och hjälplös. Jag tror inte någon förstår hur det är att ha en mamma som gråter över sin döde pappa och nu över sin döda systerdotter. Jag kan inte göra ett skit, ingen kan. Som jag sagt innan, allting är bara så jävla jobbigt.

Forever Young



Katja Kristensson Sylva, 1971 - 2009

Bloglovin'

Följ min blogg med bloglovin

What a day, what a day...

Jag är fortfarande helt slut efter dagen som gått. Och ändå har jag bara legat i min soffa och druckit litervis med vatten. Jag svimmade på vägen till jobbet idag. Det var riktigt otäckt för att jag var ju ensam. Men det kom en man och hjälpte mig och lugnade mig tills mamma kom och hämtade mig. Utan honom kanske det hade gått väldigt illa. Så därför gjorde han min dag, mitt i det svaga ögonblicket.

Människor i Sverige borde tamefan rycka upp sig lite. Det är därför jag tyckte om Hong Kong så mycket och Bangkok också, för där är ALLA vänliga! Trots att de kan vara pain in the ass med sitt försäljande (fast det finns inte i HK) så är de alltid så vänliga. Det är också därför man avskyr Sverige så fort man kommer hem. Det är inte vädret man saknar, det är människorna. Ett snällt ansikte kan göra mer än du tror.

Men men, i ett nötskal är det det som hänt idag. Jävligt obehagligt faktiskt.


Res med mig?

Jag har bestämt att jag vill resa bort under nyåret. 27 dec '09 - 4 jan '10. Jag vill åka till New York, Hawaii, Hong Kong, Paris eller London.
Jag har inte bestämt med vem dock. Så jag frågar er, vem vill hänga med och vart vill vi åka?

Ålderstecken

emma watson

Vet ni att denna tjejen fyllde 19 år för tre dagar sedan? Hon var med i sin första film när hon var elva år. Och det var Harry Potter och de vises sten. Hon har haft ett två årigt kontrakt med Chanel värt 36 miljoner kronor.

Vet ni att jag fyller 20 om åtta månader? Den första film jag spelade in heter "Mardrömsträffen". Den spelade vi in i femman på Sörgårdsskolan. Varje gång vi skulle börja agera under inspelningen sa någon "kör". Då sattes kameran på. Vilket självklart hördes på filmen. Då var jag också elva år. Det enda kontrakt jag har skrivit på var att inte röka eller snusa när jag gick på högstadiet. Då kunde man vinna 500 kronor. Jag vann aldrig...

Behöver jag fortsätta?

And I'll love until my heart breaks

Det är redan lördag. Alla dagar flyter på så fort att jag knappt hinner andas! Allt händer och sker på en gång.

PS. Jag älskar solen har jag kommit på. Även om jag blir röd efter 15 minuter. Därför känner jag mig så snygg när jag är röd runt näsan, men brun på den för att alla fräknar kommer fram. It's Sexy!

Deklarerade nog för första gången i år, och bra det! Jag kommer få tillbaka så mycket som 5500:- , hade tänkt fira det med lite påskmust men eftersom jag ska umgås med en viss Jarl och en viss Fridholm ikväll så får jag inte det. Jag blev utstött igår när jag hade druckit must, för kolsyra råkar ha en ovanligt stark effekt på mig. Så får väl ta och fira med lite vin då... fan va jobbigt...


Do you know what it feels like, being alone?

Har vaknat i alla fall och överlevt natten. Jag somnade nog en halvtimma eller något sådär på morgonkvisten. Men hon jag jobbade med sov nog tre timmar till och från. Snarkade dessutom. Det gjorde inte jag. Tror jag. I alla fall, nu sitter jag och försöker hålla ögonen öppna, ska trots allt lägga mig tidigt för att jobba mellan 7.00-15.30 imorgon! Härligt, härligt...not. Men vad gör man inte för pengarna?

Sitter och lyssnar på ett band som jag lärde känna när jag gick i sjuan. Amanda tog med dem från usa när hon kom hem. Detta var på den tiden då ingen hade iPod eller mp3-spelare än utan satt med cd-freestyle på lektionerna och lekte coolkids. Min var isblå. Jag tror faktiskt att detta bandet lärde mig att lyssna på texterna istället för bara musiken. Och här sitter jag nu sex år senare och lyssnar på samma skiva och tänker fan vilken jävla bra skiva! Samtidigt som jag försöker minnas högstadie-tiden. Den känns så långt ifrån nu när man gått tre år på gymnasiet också. Men när jag väl tänker tillbaka så kommer minnena tillbaka mer och mer. En tid utan beskymmer, jag bara levde livet. Brydde mig lagom mycket om studierna men klarade mig igenom allt ändå. Fan va härligt det är med nostalgi!


No need to worry



Ja, jag behöver i alla fall inte behöva må dåligt över att jag slumrade lite under en reklampaus! Hon jag jobbar med, min guide för kvällen, sitter just nu och snarkar i soffan! Det gjorde hon innan också, plötsligt lyfte hon på huvudet och frågade "ska jag stryka lite nu?" som för att visa att hon existerar och inte har somnat. Två minuter senare sover hon igen! Ja, hon visar mig i alla fall vad man gör här om nätterna!

Snart iväg till jobbet!

Det känns riktigt konstigt att tänka så nu när klockan precis passerat sju. Men så är fallet och jag är både intresserad och rädd över hur det ska gå. Ändå ska jag bara gå bredvid och lära mig hur det gå till att jobba natt, men ändå. Hoppas jag bara jobbar med någon rolig person som är lätt att prata med! Och att hon också tycker att Ally McBeal är roligt så vi kan sitta och titta på tv.

Önska mig lycka till!


Uppehåll igen?

När kommer det nya avsnittet av Gossip Girl egentligen? Och Desperate Housewives? Och Criminal Minds? Har de uppehåll igen? Jag blir sur...

Nu har jag varit uppe i bara några timmar, men det är ändå sju timmar kvar till jobbet. Måste ta en power-nap senare. Jag kunde inte sova så länge som jag ville inatt. Men jag fick en trevlig överraskning i alla fall, på tv4 visar de Ally McBeal klockan 1.50! Ashärligt ju! Inga reklampauser utan bara ett avsnitt rakt av. Har glömt hur mycket jag älskar den serien!



Header or no Header

Jisses, det var krångligare än jag minns det! Nu är jag i alla fall hyfsat nöjd. Såhär 6 headers senare. Skulle velat ha den lite mindre, men det verkade inte bli någon symmetri i det då. Så låter det vara såhär för tillfället.

Nu har klockan passerat ett och jag lyssnar på Karlavagnen. Har en liten kärlek till det programmet faktiskt, minnen från när det blev senare på dygnet och vi satt i bilen på väg till fjällen eller någonstans och Karlavagnen kom på. Jag fick alltid en härligt-känsla av det!
Den dras ner lite nu för de spelar Scotts - Om igen. Musiken kunde vara bättre, but I love it anyways!

Allra första

Imorgonkväll ska jag jobba mitt allra första nattskift. Ganska nervöst med tanke på att man inte riktigt vet om man kan hålla sig vaken eller ej. Heller inte hur det går till och vad man gör.

Imorgon klockan 21.45 - 6.45 jobbar jag. Så därför måste jag hålla mig vaken så länge det går ikväll/inatt. Några tips? Passar dock ganska perfekt att jag skaffade denna bloggen nu, för då kan jag hålla på med designen och sånt ett tag. Det brukar gå åt några timmar att hålla på i photoshop. Har dessutom ingen aning om vad jag vill göra, men får se vart natten för mig!

Prällen på besök

Så fort han kom innanför dörren och sa "beklagar sorgen" kunde jag inte hålla tillbaka de tårar som pressades fram. Jag kunde inte ens svara. Jag bara stod där och han såg nog att jag skulle säga någonting men det kom bara inte fram...
Det känns i alla fall bra nu att ha detta gjort och nu är det bara programmet kvar att göra, och det fixar fonus. Så nu känns det bara som att det blir till att invänta den 24:e.

tisdag

Sitter just nu och väntar på att prällen ska komma. Vi ska prata om begravningen. Hur den ska gå till, vad han ska säga, vilken musik som ska spelas och så vidare. Det känns fortfarande inte verkligt för mig och jag tror inte det kommer att göra det förrän efter den 24:e, då begravningen hålls. Eller kanske nu efter pratet om hur den ska gå till.
Detta är första gången, och ändå kommer det snart säkert att hållas en till. Allting är bara jävligt jobbigt just nu.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0