Jag ska slå er med häpnad, gå över en gräns. Jag ska bryta mig ut


Grave Implications - Reinvestigation of Strange Mysteries

Råkar ni ha 7.30 minuter över, eller helst 48.12, kolla på dessa videos då om 9/11. De driver mig till vansinne!! Jag blir så förbannad.



Well I guess it would be nice

Alla får låtar i huvudet någon gång, vissa får det oftare och andra får det mer sällan. Jag däremot börjar alltid sjunga på en och samma låt. Jämt. Och jag menar verkligen alltid. Så fort det blir för tyst börjar jag, "Well I guess it would be nice". Och av alla låtar som finns i denna värld, så har jag aldrig riktigt fattat varför det är just denna, den är ju bra, men ändå:


When all you can say m-m-mm

Ursprungligen så borde jag vara en bonnlurk. En bonnläpp, en riktig svenne som plockar koskit och tittar på speedway(eftersom det trots allt är den största sporten i Gislaved). Men jag har aldrig levt upp till det idealet, den imagen. Det har jag dock gjort nu. Ikväll åkte jag till Falun för att se med mina egna ögon ett par killar hoppa över ån på cross. Jag hade absolut inga förväntningar eftersom jag avskyr doften och motorer - vem pallar liksom? Men jag säger då det. Där stod vi sen. Fyra brudar och dregglade som aldrig förr över karlar på cross. Doften var oemotståndlig och dräkterna avslöjande. Ja, det var en riktigt bra kväll. Oväntad, spontan och alldeles alldeles underbar.
Så nu är det dags för mig att lägga mig i sängen och drömma vackra drömmar om cross-killar.

Grunden till barns traumatiska medvetenhet och alkoholism

Småstjärnorna var ett program alla ville vara med i, mig själv inkluderad, för det var ju så underbart att se ut som någon stor kändis. Och att gå in i det där rökmolnet och sedan komma ut två sekunder senare helt stylad - underbart. Men när man blickar tillbaka på klipp från denna tid är det ju fruktansvärt. Vilken sadistisk människa är det som uppfann detta program? Hör mig rätt, som den "barnhatare" jag är, avgudar jag ju detta. Att se de små stackarna sjunga någonting de inte fattar och skämma ut sig inför hela svenska folket. Men det är ju fruktansvärt. Det är med en blandad förtjusning jag tittar på klipp från 1997.


Out of the blue and into the black

Fattar inte riktigt varför jag bloggar för tillfället. Har ingenting att skriva. Förutom att jag just nu ska leva upp till mitt töntrykte, är på väg till skolan. Ska vara en av de där nördarna man ser trycka inne i skolbiblioteket. En av de där som studerar in i det sista, en som sitter frivilligt och studerar i biblioteket en fredags eftermiddag. Bara för att man inte har något annat att göra, man har inget liv.

I've got a new story and it goes like this:

Kära Gud. Jag har varit en hyfsad kristen den senaste tiden. Möjligheterna har strömmat in och jag har tagit varenda en. Så det är en sak jag inte förstår. Varför, varför, straffar du mig på detta sätt? Igår och idag har jag haft 3(läs: T-R-E) nära-döden-upplevelser. Gråten satt i halsen idag för jag blev så satans rädd.
Kära Gud. Jag har varit en hyfsad kristen den senaste tiden. Möjligheterna har strömmat in och jag har tagit varenda en. Så det är en sak jag inte förstår. Varför, varför, straffar du mig på detta sätt? Igår och idag har jag haft 3(läs: T-R-E) nära-döden-upplevelser. Gråten satt i halsen idag för jag blev så satans rädd.

Nära-döden 1: Väntan på bussen. Pudel, knähöjd. En rysning längs med hela ryggraden är påtaglig.
Nära-döden 2: Fick tji för pudeln. Såg den inte, den kom från ingenstans. Den var högre än mig på bakbenen. Mitt hjärta hamnade i halsgropen. Jävla rottweiler.
Nära-döden 3: Mörkret hade gjort sitt inbrott. Jag ser en stor skugga komma springande förbi mig - bara det skrämde mig. När jag ser vad det var höll jag på att börja gråta. Grand Danois, springer efter bollen någon kastat. Lite längre bort har de hundträning. 10 lösa hundar på ett och samma ställe. En tår rinner ner för min kind.

Hundar... Dessa vidriga hundar... Ska stanna inomhus resten av livet.

I got to tell it with a fist

På väg till skolan snart igen då. Och tröttare än mig kan ingen vara. Så det blir bara till att snöra Conversen och dra på sig skidjackan och köra! För så lätt lägger man inte undan skorna.

People are just people

Medelvärdet på IQ är ca 100. Ca 25% av befolkningen ligger under denna gräns:


Ideologi som jag gillar den

"Ett par högklackade skor, till exempel, prackar inte på kvinnorna det styrande könets (männens) åsikter utifrån; men att bära sådana är en ideologisk tillämpning i et patriarkaliska system som kvinnor deltar i, kanske till och med mer än ideologin kräver. Att bära de framhäver de delar männen betraktar tilltalande - stjärten, låren och brösten. Kvinnan bidrar till att framställa sig själv som tilltalande för manliga blickar, och därför underordnar hon sig den manliga makten. Att bära dem begränsar hennes fysiska aktiviteter och styrka - de får henne att trippa fram och röra sig osäkert; så att bära dem är att tillämpa kvinnans underordnade ställning i det patriarkaliska systemet."

Ärlighet Respekt Kärlek

Och jag stal något du ändå ville ge mig. Försökte älska det jag tog. Men ärligheten, respekten, kärleken bara dog. Och jag stal något du var beredd att ge mig. Du förlät mig, jag kunde inte se dig i ögonen, förlåt älskling. Jag gör det snart igen.

Ett slag som snabbt kommer glömmas

När jag i söndags morse satt här och åt en kesomacka och drack en oskyldig kopp kaffe trodde jag aldrig att det skulle bli såhär. När jag satt på bussen igår kväll vid 22.00 och E frågar mig, "trodde du att vi skulle sitta här när vi började förra året?" jag behöver inte ens fundera för att svara ett skarpt nej. Tillägget senare håller jag med om till tusen, "hade jag vetat att studentlivet skulle vara såhär hårt hade jag hoppat av".
Det som blev är: en liten öl, en lång bussresa där det klunkades 5 till. En french hot dog, en spenat Focaccia. Ett jävla gung. Och 16 öl till. Sen var det tungor, lemmar, sprit, skratt, blåmärken, våldtäkter och Gud vet vad. Detta var... något. Jag hittar inte ens ord. Och här sitter jag nu, med ännu en kopp kaffe och försöker överleva.
This was not my finest moment.

That look, that glanze

I natt ville jag döda någon. Försökte sova, gick inte bra. Låg och tittade på klockan som tickade framåt hela tiden. Kunde inte sova, ja, ni kan proceduren. Till råga på allt började dessutom min kära/hatade granne spela sin kära/fittiga technomusik. Klockan var 03.00. Jag trodde jag skulle smälla av. Blev riktigt jävla lack, antagligen överdrivet eftersom... Tja, jag tar alltid i för mycket. Så när mina vinglas började klirra i takt till musiken kände jag att det var dags att gå ner och ge honom en rejäl känga. Vilket jag gjorde.
Jag gick ner och dunkade utav bara fan på dörren, rent ut sagt. Och det blev värt det. För han slutade spela, men jag vet inte om det var på grund av orden jag skrek åt honom eller om han blev så chockad över hur jag såg ut. För den blicken, den blicken. Jag skulle ha fotat den. Hade velat fota hela händelseförloppet.

Tänk er, en kille som spelar musik, njuter och diggar inne i ditt rum. Plötsligt bankar det på dörren så ett ekot överröstar musiken. Han öppnar dörren och där står en jävligt trött och förbannad tjej i endast foppatofflor, täcke och sovmask på huvudet. Bettskenan hade jag i också så jag läspade när jag skrek. Jag hade nog gjort det annorlunda om det hade hänt nu, men jag ångrar det inte. Det funkade ju! Och jag sov som en baby efteråt.

Trasten at night

Ja, alla Gislavedare vet vad det innebär. Att gå ensam hem genom trasten vid midnatt en lördag. Det var det jag gjorde ikväll, fast i Borlänges version. Och jag säger då det, inte så konstigt att man är rädd när man går hem om nätterna! Jag är ju min egen värsta mardröm. Det kom två killar springandes mot mig och vad gör jag? Jag ställer mig i buskarna tills de gått förbi. De såg mig inte, jag var som ett spöke. Jag är precis den personen jag är rädd för. Den som bara står där i mörkret. Jag bekräftar mina värsta farhågor - Ja, det finns folk som står i buskarna och häckar. Väntar på sitt offer, väntar, väntar och väntar...

Årets första färskpotatis

Jag gråter riktiga tårar av detta klippet. Så. Jävla. Roligt. Speciellt från 4 minuter och framåt.


Hitlers hemkunskap


HJÄLP MIG

Det är inte ofta jag frågar efter er hjälp, men kommentera nu och HJÄLP MIG. Jag ska promenera denna sträckan på tisdagmorgon, Men jag funderar över hur lång tid det kan ta? Jag har aldrig gått där innan och har inte en blekaste hur lång tid det kan ta. Så, kommentarer? Hur lång tid? Hur tidigt måste jag ta bussen?

Morning's here! (Bitterfittan på besök)

Idag vaknade jag kl. 6 efter att ha drömt en svettig mardröm om elefanter. Så jag klunkade i mig vätskan jag avdunstat och försökte somna om. Det gick inte. Senare hittar jag därför detta blogginlägg på datorn. Jag är ju inte morgonmänniska när jag inte får sova så länge som planerat, men jag tänker ändå publicera inlägget för jag skrattar åt mig själv. Bittra jävel!

"Läste en artikel på expressen om en snubbe som blivit kvitt sin diabetes genom LCHF-metoden. Det finns så många olika dieter och jag har många gånger funderat över om man skulle välja sin kost lite mer varsamt, eftersom jag i princip inte bryr mig ett skit om vad jag stoppar i mig just nu. Jag har helt enkelt litat på min kropp de åren jag levt med den. När jag har brist på någonting blir jag snabbt sugen på det och det har fungerat alldeles utmärkt hittills.
Men artikeln fick mig att vilja kolla upp och fördjupa mig lite i det där med LCHF. Jag vet många som provat och varit väldigt nöjda med den. Och det enda jag kan säga är - över min döda socker-pasta-rotfrukts-öl-fruktsbaserade-kropp att jag skulle köra på den där dieten.

I artikeln hittar jag denna lista, "Detta kan du äta"
Ägg - under mina 20 levnadsår har jag de senaste 6 månaderna precis lärt mig äta ägg. Ofta är det så jävla vidrig konsistens att jag klyks av bara tanken att känna äggets kala kant mot min sträva tunga. Men ibland är det ganska gott.
Fisk & Skaldjur - Jag har inte ens fått för mig att vistas där fiskar lever, varför skulle jag då kunna äta de?
Kött - "skär inte bort det nyttiga fettet", här spydde jag på riktigt.
Fågel - Kyckling är gott, kalkon lika så. Men proceduren att handskas med kyckling gör det inte värt det. Jag har plasthandskar på mig, kniv i ena handen och gaffel i den andra för att inte ta i den råa kycklingbiten. Dessutom plastar jag in skärbrädan med plastfolie för att inte få giftig saft på den. Antar att det säger allt.

Det jag kan gå med på att äta är ovanjordsgrönsaker och såser eftersom sås är det nästbästa som finns i matväg på denna jord.

Undvik helst: potatis, rotfrukter, pasta, bröd, ris, majs, öl, frukt och socker. Detta låter som ren galenskap i mina öron. En köttbullemacka med extra mycket rödbetor är en gudagåva. Jag har precis tryckt i mig varma mackor med tomat, ananas och ost. Igår åt jag pytt med rotfruktsröra, blomkål, bönor, lök och pesto. Det är tamefan inte värt att lägga ner livets goda bara för att passa i ett visst par jeans eller leva längre. Jag är troende kristen, Gud har en mening med mig. Allt händer av en anledning, jag litar på att han vet hur länge jag ska vandra på denna jord.

Så nu ska jag skala en morot (OMG, EN UNDERJORDsGRÖNSAK!!) och njuta av livet!"

Home sweet home

Har bokat min hemresa nu, äntligen valde SJ att sluta reta upp hela svenska befolkningen och boka ett tåg mellan göteborg-halmstad. Det absolut bästa var att jag aldrig kommit såhär billigt undan. 1 klass halmstad-borlänge kostar 300:- vilket är absolut ingenting. Men det finns bara ett problem, det är att jag inte kan njuta av att det är just så billigt eftersom jag är en bortskämd liten flicka som inte betalar resorna själv. Men lika nöjd är jag ändå för jag får spendera hela 17 dagar hemma med familj och världens bästa vänner. Så nu får julen gärna komma ännu mer, ännu fortare!

Vad lite Photoshop kan göra

En före- & efterbild på en liten blomma jag tog 2007. Antar att jag använt PS CS2 eller liknande. My point is - bilder säger aldrig mer än 1000 ord. De ljuger antagligen lättare än ord.

You speak my mind

"Känslorna leder till snedsteg och vi ljuger lite till. Vi undanhåller sanningen. För om vi tillåter oss att se den, då vet vi att vi också måste agera för att inte må dåligt."
- detta läste jag precis på en av mina vänner bloggar. Herregud människa, du läser mina tankar! Du läser allas tankar. Vilken blogg, vilken insikt, vilket fantastiskt inlägg! Läs hela: här.

Fall into you, is all I seem to do

Min syn, mina bilder. Detta är anledningen till varför jag vill ha jul, nu. Jag vill snegla på NK's skyltfönster, jag vill känna doften av snö, kyla och nybakta lussebullar. Jag vill promenera längs med antikvariaten på Liseberg med en kopp het glögg med alldeles för många mandlar i. Jag vill lyssna på julmusik äta morotslåda och ge kärleksfulla kramar och varma hälsningar till alla jag älskar. Jag vill ha jul, jag vill hem.


Dream brother, My killer, My lover

Sådär så har man precis kommit hem återigen. Har bryggt en fantastisk kopp örtté och rostat en skiva rustikt lantbröd med havssalt, på denna kommer det finna sig ett hårfint, tunt lager honung. Det är helt jävla underbart det vill säga!
Det som inte är helt lika underbart är kylan. Jag har ingenting att säga om den eftersom kommande mening tror jag säger allt ni behöver veta. Det är inte första gången jag använt skidjackan detta året, men idag var den extremt nödvändig. Ja, det är så kallt här i Dalarna. Skidjackan kommer stanna på hädanefter!

Jag avnjuter ju inte livets goda ting utan musik såklart, så här är en fantastisk låt som är lite dryg i början, men som blir så jävla bra till slut. Just därför är de ett av mina absoluta favorit band!

Placebo - Battle for the Sun

I really am that one

Tänkte att jag skulle håna mig själv lite grann. För ett par dagar sedan klargjorde jag att jag är den som är den, som sitter vid sidan av elljusspåret och käkar glasyrbullar.

Därför tänkte jag nu istället för att ta bussen till elljusspåret och istället promenera i rask takt för att bränna bort den där bullen. Eller ska jag kanske byta till en croissant istället? Till slut sitter jag nog där lik förbannat på min picknickfilt med en fruktsallad och proteindrink istället. Men det kommer nog inte hända förrän jag är sisådär, 70 bast i så fall.


Svaret på livets stora fråga

Berättade jag att jag hittade årets, nej, århundradets viktigaste undersökning? Benstommen, grunden, stativet på livets stora frågor. Jag har legat sömnlös vissa nätter när jag grubblat över detta och nu har jag äntligen fått Svaret. Svaret med stort S. Jag har fått fred i mitt hjärta och lugn i min själ. Läs undersökningen här!

Who am I, really?

När man kommer in på facebook en sådan här söndag som är helt underbar, egentligen, så blir jag ändå förbluffad. Jag försöker förstå mig på alla hurtiga bullar som skriver saker som "är sugen på en löprunda" och "tar en promenad i det fina vädret". Klockan har inte slagit 13.00 än. Vetskapen om att folk gör det är inte det som gör mig stum, det är tidpunkten.
Jag är mer den där personen som sätter mig på en stor picknickfilt med en stor termos kaffe och glasyrbullar vid sidan av elljusspåret. Tittar på alla hurtiga människor, hånar de lite och slickar glasyren från kinden. Det är jag som är den.

Peace in your mind. Peace on earth. Peace at work. Peace at home. Peace in the world

Idag skulle min favorit Beatle fyllt 70 år. Klart vi ska lyssna på en bättre version av en vanligtvis uttjatad låt!





a cracked smile and a silent shout

Läser tio olika statusuppdateringar innehållande alkohol. "Knäcker en bärs i väntan på förfesten", "utgång ikväll", "skål!" osv. Och jag vill bara spy på dessa människor just nu. Ordet är äckligt. Drycken är äcklig. Allt är äckligt. I morse tog jag en promenad i gårdagens kläder, ni vet, så man alltid gör en lördag vid lunch tiden. Då man alltid möter människor som rastar sina hundar och tittar på en med den där dömande blicken. Den blicken som gör att man bara vill säga "att du har dagens kläder på dig gör inte dig snyggare". Nu ska jag försöka bli en av de där människorna. Soffan har hittills varit min bästa vän och tillbringaren med isvatten min själsfrände. Har nu dock hamnat i det jobbiga stadiet där mat är vidrigt och kräkreflexen är ett faktum när gaffeln kommer närmare munnen. Men magen skriker efter innehållet på gaffeln. Så jag skriker inombords och tänker "du gjorde det här mot dig själv. Suck it bitch, här får du för din idioti" innan jag trycker gaffeln så långt ner i halsen jag bara kan.

The Knife - Silent Shout

I love it when I'm right

Jag har sagt det i ett års tid och jag säger det igen: Dalarna är Norrland. Akademibokhandeln håller med!


The Best a girl can get!

Google är nog det bästa som hänt mänskligheten. Eller i alla fall mitt libido. http://bit.ly/dqZZWU

4 oktober 2008

"Allt som allt började det väl i oktober 2008. Då D dog. Han jag inte kan nämna. Han som bara blev 16 år. Pojken vars hjärtslag slutade att slå när jag stod bredvid honom. Jag såg honom krampa så hårt att armarna började bli blåslagna. Han vars bröst jag förtvivlat började banka på och smeka för att få igång blodcirkulationen. För att få hjärtat att börja slå igen. Det var nog det mest skrämmande ögonblicket jag haft i hela mitt liv."

Detta skrev jag i februari i år. Det där skrämmande ögonblicket jag talade om är exakt två år sedan idag. Och faktiskt, ganska så exakt på tiden också. Det var bara några timmar innan jag skulle avsluta mitt skift för dagen. Jag minns den dagen som igår. Troligtvis kommer jag aldrig glömma den, för det vill jag inte heller.

Thom Yorke - Hearing Damage
Allt som allt började det väl i oktober 2007. Då D dog. Han jag inte kan nämna. Han som bara blev 16 år. Pojken vars hjärtslag slutade att slå när jag stod bredvid honom. Jag såg honom krampa så hårt att armarna började bli blåslagna. Han vars bröst jag förtvivlat började banka på och smeka för att få igång blodcirkulationen. För att få hjärtat att börja slå igen. Det var nog det mest skrämmande ögonblicket jag haft i hela mitt liv.

Hela världen är i mi sär

Bara jag som finner detta tragiskt och underbart på samma gång? Ironi i dess bästa form.

Dying in the place of someone I love

Söndageftermiddag har nu övergivit oss och övergår strax i söndagkväll. Det betyder också att mörkets inbrott är på ingång. Och vet ni vad det i sin tur betyder? Film förstås!
Denna dag tycker jag är ett ypperligt tillfälle att köra Twilight maraton. Tycker ni inte?

"Alla var där"

och högst där uppe på din höga häst
satelliter ger dig bilderna
en fest med alla som du skiter i
eftervärlden minns ingenting

man ser det från månen
helvetet på jorden

Familjen - Man ser det från månen

Storebror ser dig, vart du än går. Vad du än gör.

As if FRA & IPRED wasn't enough. Det har kommit till mitt medvetande att Tradera aktivt följer sina registrerade användare på twitter, även om de inte vet att de är registrerade. Jag twittrade nämligen om att jag budat på hemsidan, utan att göra referens genom #, så alltså skulle det vara omöjligt för Traderas användare på Twitter att se att jag skrivit något om de. Ändå så gjorde de det. Synd för de, för som de flesta vet är jag en jävel. Jag älskar att jävlas/retas med folk. Att retas med en hel hemsida är ännu bättre.
Därför skrev jag idag "jag hatar tradera" och klart de svarar "varför? Vad kan vi hjälpa dig med?". Egentligen borde jag lägga ner här och inte skriva mer om de. Men känner mig sugen på att få till en sån där riktig punch, rakt i nyllet så att blåmärket från den aldrig försvinner, eller i alla fall väldigt sakta och tortyrliknande. Måste bara komma på vad.

I hela drag, jag hatar Tradera. Så nu gäller det att smida planer.

RSS 2.0