Me want 'em, bad.

Åh, jag vill ha dessa. Fett snygga fejk-tatueringar. De kommer från Chanels vår/sommarkollektion. "Halsbandet", ge mig det!!

I leave the party early, at least with no regrets

Hela denna helgen har varit ett enda stort party. Hela veckan bör jag nästan tillägga. Onsdagen bestod av ett par öl och flera goda skratt. Fredagen ungefär så också, fast lite fler öl. Lördagen var ungefär lika många öl, fast en vinare på det också. Såhär i efterhand skulle jag nog ha kunnat agera lite annorlunda, men vi kör på. Detta livet kommer inte att behållas efter högskoletiden, det är en sak som är säker. Därför kör vi, har kul och skrattar.
Jag skrattar dock inte lika mycket med min kropp just nu. Det är nämligen så att Borlänge låg under ett istäcke hela helgen eftersom värmen kom och smälte snön och sedan frös den på till en spegelblank yta. Detta resulterade i att lilla jag, på väg hemåt ramlade ner på knän och svanskota. Detta resulterade i sår och blåmärken på knäna, fingrarna, armbågen, rumpan och en oerhört stel nacke. Jag kan säga såhär - jag ramlade så hårt att jag för tillfället slog sönder min mobil trots att jag hela tiden höll den i handen. Lyckat? Na, kanske inte så jätte.

Colin Hay - Beautiful World

Alors on Danse

Herregud. Jag är alldeles för trött för detta. Nu gör jag det där misstaget man alltid gör. Ligger här och lyssnar på musik, chillar och försöker piggna till. Klockan närmar sig sakta men säkert 16 och jag vet att jag måste vara klar kl 18. Även om jag vet om detta så ställer jag mig inte upp. Jag har ingen aning om outfit, smink eller hår. Jag har inte någon aning om någonting. Ändå bara ligger jag här och tittar på när klockan springer iväg, utan mig hack i häl. Men jag lovar, snart så ska jag gå upp. Snart. Det där med fest eller alkoholintag onsdag, fredag och lördag brukar ju vara min vardag, en enkel match. Men snart så, snart.

Glöm det där jag sa om huvudet i sanden

Herregud. Har kommit till den punkten då jag faktiskt tar ego-bilder. Hujeda mig, nu måste något hända! Såhär ser jag ut denna kväll i alla fall. *fnizz*


Tell me that you'll dance to the end

Imorse var en såndär bra morgon. Vaknade jättetidigt, men låg kvar. Jag bara låg där och låg. Och njöt. Och låg. Ställde klockan på 10 och snoozade hela två gånger. Bara för att jag kunde. Och för att det var så jäkla skönt att bara ligga där. Bara för att jag kunde. Kände mig alldeles för nöjd med mig själv så nu ska jag snart iväg till systemet för att inhandla goda nyttigheter(Ja, öl innehåller B-vitamin) som skall konsumeras under helgens gång. Känner mig sjukt nöjd, därför kommer också en sjukt bra feel-good låt. The O.C kan ha världens bästa serie soundtracks.

Then he has naught

Jag vill bara passa på att ge Ola Lauritzson en extra tanke, för jag menar, kommer man på recept som är såhär bra... Ja, då behöver man en extra applåd. BRA Ola, BRA! En applåd!

I'm looking at an angel

Alla mina tankar går till min älskade idag som är ända borta i staterna och firar två år med farmor & farfar.


I'm a prostitute and you're gonna get some

Idag har varit en ytterst speciell dag med händelser jag aldrig tidigare upplevt, trevliga pratstunder, ett avgörande beslut, en födelsedag, en svimattack, en god måltid och en del studerande har även inträffat.
Nu är jag så utslagen och trött att jag kan somna om jag lägger mig ned. Men jag kämpar för kung och fosterland för att hålla ögonen öppna två och en halv timma till. För då har premiären av Big Brother precis slutat. Så en nap i en timma kanske? Bara vila ögonen lite? Hmmm.. Jag gillar hur jag tänker.

Mitt hjärtas sång

Helt otroligt att denna bilden togs i maj 2009. Då var hon bara 3 månader gammal och idag fyller min älskade 2 hela år. Hon växer så det knakar och det gör även min kärlek till henne.

Jag skrev mitt namn i vattnet, så du vet vart jag finns

Och nu finns det inget annat kvar att göra förutom det jag fruktat hela morgonen. Efter en 90 minuter lång promenad. Efter en lång dusch på 35 grader för att jag då tyckte det var behaglig värme. Efter en frukost och ett Scrubs-avsnitt kan jag nu inte förneka det jag måste göra.

Hold it against me

Härligt freaky, härligt schlagerslut. Speciell definitivt. Å andra sidan är ju inte Åkerlund känd för att göra dåliga videos!

You are so cute

Småland. Detta fantastiska landskap med granarnas bästa barr och lövträdens vackraste löv. Jag kan tänka mig den våta luftens doft tillsammans med en och annan snödroppe. Jag känner det in i ryggmärgen.

Rykten har dessutom nått mina öron om en ny nattklubb. Chocken över detta gör det värt att bara åka ner den 7 timmar långa resan för att endast åka hem direkt efter att klubben stänger. För det där måste man se.

Så helt enkelt, Småland eller för all del Halland, har ni något att bjuda på i nästa vecka? Är det värt att åka ner till det tomma och ödsliga huset? Kanske inte helt illa bara det, ett tomt hus på västkusten. Prognosen lovar sol varje dag. Ja, det lockar allt mer. Besökstider gäller 24/7.


You gimmie the chills

Perfekt torsdag-kolla-på-själv-underhållning!

Heart, my sweet heart

Åh vilken lång dag. Den verkar aldrig vilja ta slut. Jag har läst tills mina ögon blött blod och ignorerat varje mänsklig instinkt jag haft. Isolerat mig från världen i hopp om att trampa igång, men sitter fortfarande i den där envisa lerpölen som vägrar ge med sig. Så nu blir det istället en paus, en skräckfilm, välbehövt vatten och lugn till själen i hopp om att köra klart allt fort som fan så att jag kan gå ut på krogen och ta en välförtjänt öl imorgon.

För övrigt blev mitt emo-hjärta väldigt glatt härom veckan. Det fylldes med sådär härlig emopop att jag blev alldeles varm. Och den håller mig fortfarande varm om dagarna/kvällarna när elementen inte vill ge med sig. Njut!

Bryggan mellan drömmar & verklighet

…tillvaron på nätet kan användas för att realisera de önskningar man ej
kan tillfredsställa i vanliga livet. Vill man bli en rockstjärna kan man vara
det på nätet, utan att någon egentligen kan kontrollera det.
lalaNdEr oCH joHaNssoN, 2002: 20
…tillvaron på nätet kan användas för att realisera de önskningar man ej
kan tillfredsställa i vanliga livet. Vill man bli en rockstjärna kan man vara
det på nätet, utan att någon egentligen kan kontrollera det.
Lalander och Johansson, 2002: 20

Ja, må du leva: Grattis du får min själ

Du var en exekutionspluton som inte visa nån pardon,
för du dödade mig med kärlek och jag dog när du log.
Och när du drog tog du med dig allt jag trodde jag förstod.
Du gav mig kåtslag, kunde hångla med din hjärna hela netten.
För du var smartare än jag och coolare än kosmoskatten.


I'll shake this world of my shoulder

Tyckena och känslorna över Alla Hjärtans Dag är blandade. Personligen håller jag med om att mycket är överdrivet och framför allt onödigt. Jag är en material girl i många skeden, men när det kommer till kärlek finns det så många nivåer och att lägga sig i en snöhög, lyssna på tystnaden och känna varandras närhet - det är kärlek. Tyvärr var det inte det jag gjorde denna dag, men jag hade överlag en väldigt bra dag. Tacos, presenter och film. Underbart. Trots att dagen inte var precis på den högsta toppen jag önskade på.

Men vet ni vad? Kärlek ska visas 365 dagar om året och även om det är överdrivet med en dag så man ska överösa varandra med saker/prylar så kan man väl göra det också? För ingen som någonsin avskytt den 14e februari har blivit arg för att man fått frukost på sängen, just denna dag. Det handlar inte om det fysiska, det handlar om känslan.

Därför är min Alla Hjärtans Dag-låt en låt som många gånger tilltalar mig och påminner mig om att fokusera på allt bra, inte ta allt för allvarligt och inte rusa in i saker och ting. Allt tar tid, livet tar tid - och som jag lärde mig idag, kärlek tar tid, precis som sås.

Älska mer, visa mer känslor. Man vet aldrig vad som kommer att hända i framtiden, lev nu. Visa dina känslor nu. Var inte rädd och kämpa för kärleken. Det finns alltid stunder då allt känns tufft, allt stannar upp och livet orkas inte leva. Men det finns alltid en bättre tid. Nothing worth having comes easy, Ge aldrig upp på hoppet! Kanske blir det inte såsom du trott, som du önskat. Men det betyder inte att allt är förlorat.

Denna dag började jag med att vinka hejdå till en kär vän och slutade med en mätt mage, många skratt och mys. Som en berg- och dalbana, men överlag väldigt bra. För jag är fortfarande tacksam över att jag lärt känna personen och har fått mat serverat.

They say you gotta stay hungry, hey baby I'm just about starving tonight I'm dying for some action, I'm sick of sitting 'round here trying to write this book. I need a love reaction, come on now baby gimmie just one look. You can't start a fire sitting 'round crying over a broken heart.


Accept it, don't let it turn the screw

Och här ligger man nu efter en helg man sent kommer glömma. Avskedsfesten upplevdes med blandad förtjusning. Aldrig roligt att ta avsked för en längre tid, men man är samtidigt glad över att man överhuvudtaget fick träffa och lära känna människan.
Ännu en gång satte inte alkoholen så stora spår som jag trodde. Lite huvudvärk som snabbt botades med en alvedon och sedan oändlig trötthet som jag botar med Mysteriet på Greveholm-maraton. Sjukt fet bakisdag det vill säga.
Påminn mig dock om att jag inte ska göda mig själv, så fort man får i sig lite föda skriker den värre än ett barn med tandvärk.

Så nu, mer vätskor och nostalgi-kalendrar samt en av världens bästa ballader.


I love you, but I love Love more

and I don't want to be alone in it. - Det kan vara den bästa fredagspoesin på länge. Att det dessutom var en fransman som sa det gör inte mitt libido mindre.


Då stänger jag själen, klämmer ihjäl den

- Are you a terrorist?
- It depends... Are you terrified?

Ooh, så bra. Så bra så bra och åter så bra. CSI - Grave Danger. Två avsnitt. Bruckheimer möter Tarantino. Kan vara ett ultimat möte mellan producent och regissör! SE DET.


Laid back, I'll give you laid back

Vafan gjorde jag under skiweek som gjorde att jag förtjänade denna envisa förkylningen!?... Eller nej förresten, svara inte på det.
Sömn, svällande libido och konvergenskultur istället? Ja, det låter bra det *host host* hhöhöhöhöhöhöhö. Did you see what I did? Did you see? You can't tell whether I coughed for real or if I was being sarcastic! hhöhöhöhöhöhö. I'm a hoot.


But love is a power greater than death, just like the songs and stories told.

They say you can't take it with you, but I think that they're wrong.
'Cause all I know is I woke up this morning, and something big was gone.
They say you can't take it with you, but I think that they're wrong.
'Cause all I know is I woke up this morning, and something big was gone.
That attitude's a power stronger than death, alive and burning her stone cold
.
When they built you brother, they broke the mold.



Light up, as if you have a choice

Idag slutade min fönsterlampa att fungera. Lampan tog slut. Så letade igenom alla garderober efter nya sådana. Men inser att vafan, vem har någonsin tänkt "jag måste ta och köpa ny glödlampor"? I alla fall inte jag. Därför blev jag mäkta förvånad över att jag faktiskt hittade en lampa i garderoben. Det var inte samma som i lampan, inte samma som i någon lampa jag äger. Så vart kommer den där lampan ifrån? Jag vettifan. Just nu har jag alldeles för mycket annat att tänka på så istället släpper jag allt det viktiga och tänker på dessa småsaker.

Men det förändrar inte faktumet att det är väldigt skumt att jag har en glödlampa som inte matchar någon av mina lampor.

Love is not a victory march

Nu har jag tittat klart på tre säsonger av The O.C. 76 avsnitt. 40-42 minuter per avsnitt. 23 dagar. 3,3 avsnitt/dag. Jävla nörd jag är. Men det har varit lätt värt med tanke på känslan man får under de sista 5 minutrarna i det sista avsnittet av säsong 3. I love it.
Maybe there's a God above.
But all I've ever learned from love was how to shoot somebody who outdrew you.
And it's not a cry that you hear at night
It's not somebody who's seen the light, it's a cold and it's a broken hallelujah.
Maybe there's a God above.
But all I've ever learned from love was how to shoot somebody who outdrew you.
And it's not a cry that you hear at night
It's not somebody who's seen the light, it's a cold and it's a broken hallelujah.

Where there's a fight against the blood and hatred in the air

Till och med Gislaved kan uppfattas som vackert ibland.

Big Ass Mistake

Ja, Spotify. Vad heter låten egentligen? Shakermaker eller Sharkmaker? Idioter.

WANTED


I like my beats fast and my bass down low

Flera människor, som har kommit & gått i mitt liv, har sagt en och samma sak till mig - du är allt bra konstig du, Lovisa. Och jag har väl därefter misstänkt att de delvis kan ha rätt, men idag slog det mig hur underlig jag faktiskt kan framstå.
Efter att ha gått runt hela skolan med en fullpackad Kånken med öl som skramlade runt insåg jag detta. Egentligen skulle jag bara skriva ut ett oskyldigt kvitto från skolans skrivare, men det hela urartade till en slags katt-och-råtta lek mellan mig och en kille. När jag gick uppför trappan stod han där, när jag gick förbi gick han nedför trappan. Jag gick ned för en annan trappa för att undvika pinsamheter. Men tyvärr sprang jag på honom igen - direkt gick han upp och tittade ner i marken. Sedan skrev jag ut mitt papper och skulle gå hem då han kommer nedför trappan igen och tittar förskräckt på mig. Därefter lämnar han skolan helt och hållet. Jag väljer att ta en omväg, en annan utgång. Då jag plötsligt ser att han går framför mig. Ca 20 meter. Då vänder han sig om, ser mig in i ögonen och ökar sedan farten.

Detta låter inte så underligt om jag bara berättar denna delen av historien, men jag må tillägga att denna killen träffade jag för första gången ute på krogen efter hans bands spelning. Då gick jag fram och berömde honom och sa att jag varit inne och snokat på hans Facebook. Han gick ifrån mig kort därefter.
Två veckor efter träffar jag honom på en hemmafest. Då säger jag till honom att han fått äran att följa mig hem - han nappade inte. Jag må dock försvara mig med att jag va full. Som fan.
Och tredje gången jag träffar honom tror han att jag förföljer honom. Jajemän, det går bra för mig och karlarna här i Borlänge!

Nu glömmer jag detta missöde och tar några kalla med fina människor.

Husch husch, the world is quiet

Idag har varit en såndär produktiv dag. Då man känner att man använder all sin energi till max. Vaknade halv sju, hörde fönstret slå mot fönsterbläcket och förberedde mig därefter för en omotiverad dag. När jag väl ute promenerade i regnet till Kent - Skisser För Sommaren kändes allt så mycket mer hånfullt. Dock gick seminariet helt okey och mina idéer och tankar var som vanligt over the top och uppe bland molnen.

Men efter seminariet blev det som det alltid blir, min frågehjärna börjar fungera igen och alla viktiga saker kommer till ytan. Såsom detta, när busschaufförer åker till jobbet. Tar de bussen dit då? Eller kör de sin egna bil? Tröttnar de på att åka kollektivt eller håller de stenhårt på sin tro om att kollektivt är det nya svarta? Ja, en av livets frågor jag nog aldrig kommer genomföra undersökning på.
Efter dessa viktiga tankar och promenaden hem så sov jag i alla fall två timmar nu på eftermiddagen. Jag sa ju det, produktiv dag! Livet är hård ibland.


My kind of wonderful, that's what you are

Min pappa kareoke-kungen & den självgode mannen. But I love him anyways.


Vems lilla hjärta flyger i pepparkakeland

Aldrig har jag nog pluggat så mycket i sträck som jag gjort idag. Uppe kl nio, och här har jag suttit sedan dess. Men klar, det är jag då inte. Men jag säger att jag är det ändå för jag orkar verkligen inte mer.
Dock fick jag en välbehövlig studiepaus då jag fick bjuda på kaffe, vatten och glada miner. Och det gjorde min dag. Älskar när folk kommer på besök och man får bjuda på kaffe, då luktar det kaffe i hela huset tills långt in på natten. That's how I like it!
Nu blir det dock musik, serier och en tidig kväll. Imorgon är det seminarium numero dos med människor jag inte känner och ett ämne jag inte kan. Yi-haw!

Well ain't that some shit

Själv sitter jag som klistrad varje dag efter skymtar från vad som pågår under modeveckan, just nu i Stockholm. Jag kom över Ann-Sofie Backs kollektion som verkar hur grym som helst, men det jag blev mest fundersam över - och därmed föll pladask, var läpparna. Sminket. Max Factor, deras nya läppsmink som är en hybrid mellan läppglans och läppenna. Det är ju heeelt underbart! Tyvärr berättade de dock att denna sminkning inte är ämnad för "privat bruk" så att säga, utan är endast för catwalk. Men jag undrar om jag inte kommer få ett ryck och gå ut såhär på en fest inom en snar framtid. Fett snyggt!


The door is open but the ride ain't free

Good Gracious Lord. När dofter kolliderar kan vara underbart, som en potpurri. Det var precis det jag hade idag. Efter att ha spillt fisksaft på min fot(tolka fritt) så smög sig doften på med jämna mellanrum. Men när jag sedan käkade vitkål, rödkål och tonfisk. Herre, du skämmer bort mig. Jag antar att det är såhär man känner om man tycker om Kalles kaviar. Det stinker fördjävligt - men det är också för djävla gott. Lätt värt, jag bryr mig inte vad det luktar. Det smakar som en gudagåva.
Sådär, där vet ni mitt tycke om kål & tonfisk VS Kalles. Hoppas jag förgyllde er kväll!

Don't run back inside, darling you know just what I'm here for.
So you're scared and you're thinking that maybe we ain't that young anymore.
Show a little faith, there's magic in the night!
You ain't a beauty but hey, you're alright. Oh, and that's alright with me.
Don't run back inside, darling you know just what I'm here for.
So you're scared and you're thinking that maybe we ain't that young anymore.
Show a little faith, there's magic in the night!
You ain't a beauty but hey, you're alright. Oh, and that's alright with me.

Barbra Streisand, strike a pose

Jag & Mash-ups. För alltid.

RSS 2.0