Nothing worth having comes easy

Nu är det bara 22 dagar kvar tills jag åker hem och må jag säga: äntligen. En hemresa är exakt vad jag skulle behöva just nu för trycket i mellersta Sverige börjar bli lite överväldigande.
Tanken på alla fanstastiska smålänningar, halläningar och amerikaner i åldrar från 2-60 gör mig väldigt glad. Ska bli så roligt att få komma hem och andas den friska luften i de 17 dagar jag är hemma. Att sedan försvinna från södra Sverige, upp till huvudstaden och fucka ur med de bästa brudarna i världshistorien gör mig bara mer peppad.

Men just nu är det plugg och det eviga mottot "nothing worth having comes easy" och eftersträvan av "It's a town full of losers and I'm pulling out here to win"


California dreamin' on such a winters day

Då vart det första advent men hör och häpna, jag lyssnar inte på julmusik till städet. Istället kör jag en playlist som ofta går om och om och om igen i mitt hushåll. The Forrest Gump Soundtrack.
En del av den ser ut såhär;
Och en klar favorit är ju såklart denna;

All I Want Is You

Jag är så kär i Familjen att det finns inte. Han har en sådan energi, en sådan utstrålning och hans musik får mig att hamna i det där eurforiska tillståndet som så få lyckas med. Förstå mig rätt, det är inte samma fantastiska, hypnotiska tillstånd som BS exempelvis får mig i, men Familjen asså... Fantastiskt! Helt underbart.
Kvällen var också underbar, trots att jag faktiskt började gråta av min egen ilska, vilket jag fortfarande inte kan fatta att jag gjorde. Vad hände där liksom? Men fyyyfaaaan, hade det varit en tecknad serie hade rök blåst ur öronen, ögonen varit röda och huvudet sprängts. För jag blev totalt jävla galen.
MEN, kvällen var fantastisk. Bättre än på länge!

You say you want diamonds on a ring of gold.
Your story to remain untold
Your live not to grow cold
All the promises we break
from the cradle to the grave,
When All I Want Is You

Fear, laughter and pain. Lots of pain.

Imorgon händer det. There's no going back. Sjukt läskigt, sjukt kul och galet frustrerande. Känner mig som 8-åringen kvällen innan julafton. Sömnen kommer vara obefintlig, svetten kommer att rinna och smärtan kommer få mig att skrika samt möjligtvis fälla en tår eller två.

"Tacka herren ty han är god,
evigt varar hans nåd.
Sjung, du Israels folk:
evigt varar hans nåd.
Sjung, du Aroes ätt:
evigt varar hans nåd.
Sjung, ni som fruktar Herren:
evigt varar hans nåd.

Jag ropade till Herren i mitt trångmål,
Herren svarade, han förde mig ut i frihet.
Herren är med mig - jag har ingenting att frukta:
Vad kan människor göra mig?
Herren är med mig, han hjälper mig,
jag skall triumfera över mina fiender.
Det är bättre att ty sig till Herren
än att lita på människors hjälp.
Det är bättre att ty sig till Herren
än att lita på mäktiga män.
Jag var kringränd av främmande folk,
men jag höll dem från livet med Herrens hjälp.
Jag var kringränd på alla sidor,
men jag höll dem från livet med Herrens hjälp.
De kringrände mig som en bisvärm
men slocknade som eld i törne.
Jag höll dem från livet med Herrens hjälp.
De trängde mig hårt, jag var nära att falla,
men Herren kom mig till hjälp.
Herren är min kraft och mitt värn,
han blev min räddning.
Hör hur segerropen skallar,
jubel stiger från de trognas läger:
Herrens hand har visat sin kraft.
Herrens hand är höjd till seger,
Herrens hand har visat sin kraft.
Jag skall inte dö, jag skall leva
och vittna om Herrens gärningar.
Hårt har Herren tuktat mig,
men han gav mig inte i dödens våld.
Öppna för mig rättfärdighetens portar!
Jag vill gå in och tacka Herren.
Här är Herrens port,
här får hans trogna gå in.
Jag tackar dig för att du hörde min bön
och blev min räddning.

Stenen som husbyggarna ratad
har blivit en hörnsten.
Detta är Herrens eget verk,
det står för våra ögon som ett under.
Detta är dagen då Herren grep in.
Låt oss jubla och vara glada!

Herre, hjälp oss!
Herre, ge framgång!
Välsingnad den som kommer i Herrens namn!
Vi välsingnar er från Herrens hus.
Herren är Gud. Han gav oss ljus.
Ordna er till procession, med kvistar i händerna,
änta till altarets horn!
Du är min Gud, jag vill tacka dig.
Min Gud, jag vill höja ditt lov.
Tacka Herren, ty han är god,
evigt varar hans nåd."
Psaltaren 118:26

The Great Adventures of: The Ghostbusters

Ända sedan jag var barnsben och innan jag ens kunde gå, bodde vi "granne" med ett spökhus. Ett hus som stått halvt nedbränt och öde i mer än 20 år alltså. Vi brukade springa omkring där, leka, kalla på andar och lägga sniglar på det nästan obefintliga fönsterbläcket när vi var små, och min rädsla för sniglar ej var utvecklad.
Idag går jag in på hemnet.se och ser att de nu försöker sälja denna tomt som "Österlidsgatan 11". Och när man läser mer specifika detaljer och information om tomten så måste jag då säga, Gislaved i ett nötskal. Här kan ni se hur fruktansvärt ointressant Gislaved faktiskt är. Hur tragisk liten håla som finns någonstans där nere mellan granarna i västra Småland.

Bör jag nämna att "Peters Bensin & Livs" har varit OKQ8 i 15 år?
Att Sörgårdens Förskola och Sörgårdens Grundskola är exakt samma sak, i samma byggnad?
Att jag aldrig i mitt liv ens hört talas om Tallberga Köpcentrum AB?
Och Bg's Butiksförnyelse - vilket fantastiskt namn på ett köpcentrum! Det ska jag besöka i jul, när jag återigen vandrar gatorna korta i denna fruktansvärda by som vi avgudar och älskar så innerligt.
Read it and weap: Mäklaren Mikael, jag önskar dig lycka till på detta nästintill omöjliga arbete du kommer att utföra. All the best!


Hopes and dreams of far far away

Ibland önskar jag att jag var den där hyperentusiastiska kvinnan. Den kvinnan som kan svara i telefon och säga: "Heeeej, åh så bra att DU ringde! Jag står dock lite illa till så kan jag ringa dig lite senare? Guud så bra! Ha det bra! Heeejdåååå". Alltså en sådan kvinna som sprider enorma doser av glädje, lycka och välfärd.
Sedan inser jag hur mycket jag irriterar mig på dessa kvinnor och återgår till min lilla bubbla där jag riktar mitt hängivna hat emot dem och fortsätter att se världen genom frustrerande och förbannade ögon. Självömkan och narcissism - det är jag det!

I'm just about starving

Vilken jävla dag. Nu behöver jag något att vända denna usla dag med. Det började med en fullspäckad bussresa med E till centrum. Vi var tvungna att stå i mitten på grund av bristande sittplatser. Jag har åkt buss i princip varje dag sedan ett års tid men likförbannat är det inte alltid jag kommer ihåg att hålla i mig när bussen trycker på gasen - detta glömde jag givetvis idag, så vad händer? Jo, jag trillar över en barnvagn. Och jag överdriver inte när jag säger att om inte den hade varit där hade jag fallit pladask i marken. Alltså, jag låg med halva kroppen över en vagn där ett litet spädbarn låg och sov. Hade vagnen vält hade extrema konsekvenser uppstått. Så min ångestnivå är extra hög idag.

Sedan är inte min kampanj-grupp på föreläsningen, deadlines är missade och jag bokar en synundersökningstid när jag inte har pengar. Det finns även lite andra saker som spelar in till varför jag är en sådan bitch idag, men de kan jag inte ta här.

Så gör mig glad kära vänner, jag vet en som gör mig glad, my lovely BS.


Yeah, jingle all the way

Kvinnor som viftar med handväskan när de går hand-i-hand med sin partner. Er tycker jag inte om. De går där *vift vift*, ler och skrattar. Flashar alla tänder åt sin partner samtidigt som en stark ögonkontakt sinsemellan skjuter av höjden. Fyfan för er. Jag tycker inte om er, känner ett starkt avsky gentemot er. Ni är idioter. Ni är kära. Ni har tappat vettet. Ni är dumma i huvudet.

Nä, om man skulle tillbaka till städningen?

Epic in its own fine glory

Lite hångel kvinnor emellan, lite dans, lite Bruce Springsteen, lite kamasutra, lite skvaller och mycket kramar - vad mer kan man begära av en kväll? Borlänge, jag är officiellt kär i dig.

All desire to do good

Detta har varit galet hektiska dagar - därav den näst intill obefintliga uppdateringen. Tackfest i onsdags, städ, möte och bio i torsdags, fest igår - och fest senare ikväll också då så klart.
Igår var dock något utöver det vanliga. Jag fasade inför hela grejen om ett "shotkalas". Eftersom jag nästan slutat dricka sprit helt och hållet, vinet och ölen är det jag håller mig till. Men igår tappade jag räkningen på allt som flödade. Dessutom, hade man hällt ut de olika sorters sprit så hade regnbågen fått en konkurrent. Just därför kommer ju även den eviga frågan - vem, vad, hur, var, va?

Jag mår än så länge förvånansvärt bra, men misstänker att det kommer skifta till senare ikväll. Men nu ska kurerna för återfuktning som ska flöda.

Did I see you in a limousine?

Sätter på en freakishly awesome playlist och städar skiten ur läggan.

What seems like fun

När man sitter på kontoret så här en måndagseftermiddag vill man inte annat än hem. Man vill inte ha något annat än helg och vara ledig återigen. Men jag kan säga er detta, och jag tror denna mannen håller med mig, det är inte alltid så kul att åka hem. Ett och annat litet problem kan ju faktiskt dyka upp på vägen.

Klicka på bilden för att läsa hela artikeln:

Well spank my ass and call me Charlie

SJ AB is now following you on twitter är det första mail jag möts av i inkorgen. Och jag säger då bara, det var som fan! Vem har sagt att SJ är hjärtlösa dårar med för många telefonlinjer och för lite stake i brallan(hint: me)? De bryr sig om sina resenärer. Följer en på twitter, vill veta vad problemet är. 
Eller så flashar jag bara Prio-kortet tills de viker sig. Spank me, som sagt.

at new years day

Här sitter jag nu och grubblar över ett och annat. Min första tanke var om jag ska hoppa över frukosten och gå direkt på lunchen. Alltså grubblar jag över ett av världens viktigare funderingar.
Men jag funderar också över detta årets nyårslöften.

Förra året fann jag inspiration i en man och en man endast. Jag skulle gärna vilja expandera det nyårslöftet för att jag känner att jag ännu inte riktigt uppfyllt den önskan jag då hade. Vissa saker är gjorda, glömda och minnesvärda, den delen har jag lyckats med. Men så finns det den där att-lyckas-delen som ännu inte är uppfylld, som heller inte kommer bli uppfylld på ett par år. Så frågan är - ska inspirationen spira vidare eller ska jag leva kvar i löftet som ännu inte är helt fullbordat? Att leva kvar motsträvar ju hela syftet med att skapa nyårslöften. Man ska börja på ny kula. Därför behöver jag en ny man, en ny inspiration och ett nytt tankesätt.

Så jag ska byta vissa delar av mitt löfte, men jag behåller de mest kära.


But through it all when there was doubt,
I ate it up and spit it out.
I faced it all and I stood tall - and did it my way.
I've loved, I've laughed and cried.
I've had my fill, my share of losing.


Sahara - så. jävla. coolt

Inte helt överraskande är jag i princip besatt av naturdokumentärer så därför blev jag ju så klart även helt betagen av denna video. Den visar en sandstorm mitt i Sahara som är helt enorm. Det finns inte i vår världsbild att de ens finns, men detta kan (antagligen) liknas med en tsunami i sandform. Helt. Jävla. Otroligt. Så. Jävla. Coolt.


The right to appear ridiculous is something I hold dear

F5 för ny header eftersom jag inte kan bestämma mig.

Darkness on the edge of town

Snälla tomten, ge mig denna i julklapp.:
The Promise: The making of Darkness on The Edge of Town

For what it's worth

Minns ni när man var liten och hade hemliga lösenord för människor som ville ha något av en? Om jag höll i fjärrkontrollen och polaren ville ha den så sa man "säg det hemliga lösenordet så får du den", det vill säga, man gjorde vad som helst för att få lite smicker. Man tyckte om det även om man tvingade det ur dem och man visste att det var helt tomma ord. Men man ville ha smickret. Det bästa var dock när man tvingade sin kompis sitta där och säga alla dessa fina saker, "snälla söta rara vackra sexiga underbaraste bästa Lovisa, kan jag få dosan?", så kläcker man det verkliga lösenordet, efter att kompisen varit tvungen att räkna upp 1000 fina adjektiv, som är typ "majonäs". Det var underbara tider det!

Does your mother know?

Oh yes. Hon vet alltför mycket om mig och denna nyhet vet hon också - Jag bokade biljetter till Harry Potter idag. Så om 8 dagar sitter jag bänkad i salongen med förhoppningarna höga! Ja, jag kunde inte gå på premiären har en fest jag måste attendera då(faaaaan), men men. Dagen efter funkar bra det också. Nu är peppen sinnessjukt hög och det är detta jag ser fram emot mest av allt just nu. Watch the freakin' awesome trailer here!

You don't have to put on the red light

Snön har nått Dalarna och jag verkar vara den enda människan i länet som älskar det. Det blåste så pass att det yrde runt och hamnade mitt i pupillerna, det var helt underbart. Promenaden var lång då skorna var som smör på en varm stekpanna. Frisyren som hamnade under mössan var som ett magplask i havet och jackan gör att jag ser ut som en kanelbulle med extra mycket bakpulver - men det är precis så jag älskar det. Man håller värmen i sin lilla kroppsliga bubbla och lämnar vinterkylan precis utanför det tunna lager av vätske-bortstötande tyg.

Så kommer man hem, äter vitlöksstekt bacon med blomkål och morötter samt extra vitlökssås (för att hålla förkylningarna borta och njutningen på hög nivå), sedan brygger man sig en stor kopp örtté med smak av passionsört, lavendelblomma, citronmelissblad och pepparmyntsblad. Se, vintern är tamefan ingenting att klaga över! Den är underbar och jag skulle aldrig kunna tänka mig leva i en värld där årstider inte existerar. Att fira jul i bikini är inte rätt, vintern är värd. Vintern är underbar.

The Police - Roxanne

Du måste tro motivet, har aldrig matchat ramen

Det finns ett djur i denna värld som jag alltid har velat äga. Sen så länge jag kan minnas och efter att jag såg denna bilden känner jag i mitt hjärta att det är dags snart. Jag vill ha dig!!

Vem kan neka dig lilla plutten?

Tears and pain, now I feel celestial

Klar innan deadline. Känslan. Underbara frihet. Dock har jag för mycket fritid för det, men det drar vi ut på med lite té och poesi. Oscar Wilde, vilken kille!
"När folk är överens med mig har jag alltid en känsla av att jag måste ha fel."

Drinking shampain made by the angels

När jag tänker efter är det nog ganska bra att man inte har någon att sova med om nätterna. För är det en sak jag upptäckt så är det att jag gör saker när jag inte är vid medvetande. Vaknar av att jag står upp, ändrar i garderoben och så vidare. I natt var en sådan natt då jag vaknade helt näck och hittade en sak i sängen som jag har på nedervåningen, vilket är ganska mysko med tanke på att jag om vintern sover påklädd och inte brukar använda min téburk som gosedjur - sommar eller vinter. Men hur skulle den kunnat hamna där om inte jag gått upp och hämtat den?
Kan inte hjälpa de tankar som flyter iväg och funderar över vad jag kunnat göra när jag sovit med någon. Kanske kan bli lite milt pinsamt då. Så skippar att gå in på det.

Dessutom känner jag att intressepilarna flyger över hela rummet här nu, mina nattliga äventyr. Oja, det är sånt alla vill veta mer om!

& förresten, varför kan man inte få vara lika snygg som Marina?

You're obviously not their favourite pet

Klassiker!

Yeah, they were all yellow

Jag vet inte vad ni känner där ute, vad som är viktigast. Vad man ska lägga ner lite extra tid och omtanke på. För mig är det ganska uppenbart, men tydligen inte för alla. Så här kommer ett kort och koncist försök till att få er att fatta.
Men, är det inte dags att sluta nojja/älta/oroa sig över alla små skitsaker? Att man inte har råd med den där jackan man vill ha, vart du vill åka där solen lyser heeela dagen, hur man ska spendera dagen eller plugget som är så satans tungt att man inte orkar göra det?
Jag säger såhär. Ta dig i kragen för i helvete, skit jackan, gör vad fan du vill om dagarna och plugga - hur jävla svårt är det egentligen? För snart har du löst alla de där problemen i alla fall. Snart behöver du inte oroa dig längre. Vi kommer dö i alla fall, sugas ner i gigantiska hål i marken om vi inte lyfter våra tunga bakdelar och räddar jorden. Så, vi räddar jorden istället va, så vi har möjligheten att göra alla de där sakerna. Agreed?
Läs artikeln: här!

RSS 2.0