A Masterpiece

Har precis tittat på en film jag länge velat se, Fire Walk With Me. En film som kom efter Twin Peaks, men som handlar om allt det som hände innan serien började. Och jag må då säga, David Lynch. Skrämmande, underhållande, läskig och alldeles, alldeles, underbar!


Trailern till filmen, Fire Walk With Me.


Dagens kunskap: Gislaved är bättre än man tror

Gislaved, älskade/hatade, förbannade/fridfulla, lilla... Lilla... Gislaved. Jag håller som tidigare sagt på med en hemtenta som på riktigt är ute efter att döda mig. Research är den stora boven och jag googlar, läser och söker information som en dator på chack.
MEN, ibland hittar man ju litet information som smakar sådär ypperligt sött och fint i munnen. En sådan hittade jag nu. Tyvärr är min källa wikipedia, och wikipedia har ingen källa alls till detta stycke information. Men för mig spelar det ingen roll, för jag väljer att tro på det. För det vore så fantastiskt coolt om det var sant;
I James Bond filmen "Die another day", som till stora delar utspelas på Island, satt det Gislaved däck på agentens Aston Martin Vanquish då de är kända för att tåla nordiska förhållanden.


Plötsligt känner jag mig mycket mer bekväm i att komma från min, och ca 10 000 andra personers, mysiga hemort.

Jag vill jobba på reklambyrå, jag vill jobba på reklambyrå

I förrgår var det upphovsrätt, intrång, kränkningar och påverkan i domstol. Igår var det min bedömning på de 8 viktigaste faktorerna för medieutvecklingen i Sverige under perioden 1760-1990, i rangordning och argumentation varför jag tycker som jag tycker. Idag ska jag diskutera public serviceinriktningen och dess påverkan för utformningen av Sveriges Radios och Sveriges Televisions programutbud från starten, då servicemonopolet bröts.

Jag vill jobba inom media. Jag vill jobba inom media. Jag vill jobba inom media. Jag vill jobba inom media.
Jag vill jobba på reklambyrå. Jag vill jobba på reklambyrå. Jag vill jobba på reklambyrå. Jag vill jobba på reklambyrå.

Be yourself, love yourself

Nu har jag plockat fram de mest väldoftande eteriska oljor jag har. Peelingkrämen, skrubbhandskarna och jordgubbs body buttern också. Jag har rotat fram mina absoluta favorit raggsockor som min kära farmor gjort till mig. Min Bruce Springsteen-tröja ligger redo, likaså mitt favorit Bruce-album, Nebraska. Mobilen ligger på ljudlös och musiken strömmar högt, starkt och vackert. Jag hatar just nu att jag inte har ett badkar, men det gör inget för att ta en låååång dusch är ändå lite bättre.
Nina, kära Nina, har räddat min efter-dusch-upplevelse och funnit det Bamse-avsnitt som jag letat efter i så många, många år. Så det ska jag titta på så fort jag sätter mig ner med en kopp varmt té.

Nu har jag pluggat hela dagen, jag är så slut i huvudet att jag knappt vet mitt egna namn. Nu ska jag bara tänka på mig själv, njuta och få frisk skit-i-plugget-det-är-över-i-alla-fall-för-dagen-luft i mina lungor. Tjingeling!

The long arm of the law

Jag är mitt uppe i att leva mitt fantastiska liv. Mina 5 mest besökta hemsidor just nu: riksdagen.se, wikipedia.org, ne.se, regeringen.se, notisum.se. Jag dömer ingen om ni inte visste att hemsidorna fanns förrän idag, för det gjorde inte jag heller.
Men det är det som är så underhållande med hemtentamen, man lär sig så mycket nytt. För hade jag förstått hälften av orden redan från början, vad hade varit det roliga då? Jag hatar att wikipedia inte är en godkänd källa i sådana här sammanhang. Men i detta fallet använder jag det bara för att slå upp alla ord och benämningar som förekommer i riksdagen.se till exempel. Såsom "mångfald", "förbud vid vite", "offentligt framförande" och "beskrivande framställning av litterära alster". Jag hoppas bara innerligt nu att jag använt orden i rätt bemärkelse, annars kan det ju bli lite... Milt pinsamt sådär. Men nu: tillbaka till plugget! Har suttit med en fråga i två dagar. Dags att rappa på!

Någonting försvann. Jag är helt säker.

Just nu. Nu har jag den där känslan. Av att någonting avgörande hände när jag var ouppmärksam. Jag vill ingenting annat än att lämna detta stället.
Jag vill sitta vid vattnet, känna sältan i min näsa och höra måsarna kackla runt omkring. Jag vill gå i trollskogen, känna på alla sneda stammar. Fotografera varenda sten som får mig att tänka på det där Bamse-avsnittet som jag sett så många gånger när jag var liten, men aldrig lyckats hitta igen. Den när Bamse blir till fånga tagen och ska rymma, då Lille Skutt blir förhäxad och får en morot till näsa. Det avsnittet som var så otäckt.

Just nu har jag den där känslan av att jag bara vill krama om den enda lilla person som mitt hjärta aldrig kan sluta pumpa för och min hjärna aldrig kan släppa bilden av. Den lilla underbara människa som får mig så trött, så otålig och så oerhört varm på en och samma gång.

Just nu vill jag till Göteborg och fika tillsammans med de fantastiska människorna som lever i en av Sveriges vackraste städer.

Just nu vill jag gå längs med Danska Vägen och besöka alla ställen jag aldrig gjorde i somras. Jag vill lägga fyra röda rosor på gravarna så att de vet att jag tänker på de. En femte i Smålandsstenar, för jag tänker på honom också. Och hans andra årsdag är snart här. Oktober 2008.

Just nu vill jag flyga över till HK, shoppa, leva och vara glad över att jag lever det liv jag gör. Få bekräftelsen över att veta hur lyckligt lottad jag egentligen är.

Just nu vill jag att alla ska förstå mig, något avgörande hände när jag var ouppmärksam. Någon försvann.

Ironi


Morgongen ironi.


Baby, I'm real proud of where I come from

Jag bodde nära en bondgård, 50m ifrån närmsta häst. 2mil från närmsta ko och höna. Jag har plockat blåbär i skogen, jag var med i skogsmulle när jag var ung. Klätting i plommonträd, plockning av paradisäpplen, fläder, rabarber och smultron gjordes varje sommar. Flädersaft var ett måste tillsammans med kanelbullen.
Ändå är jag Asfaltsuppvuxen. Jag lekte aldrig i skogen. Har aldrig sett en höna eller en ko på nära håll. Det enda helylle-småländska jag kan tänka mig att jag gjort är att dansa bugg på Sigges Loge och dricka Smålands öl. Småländskt nog? Ja, jag hoppas verkligen det. Annars ger jag mig ut på upptäcktsfärd nästa gång jag kommer till Småland, vilket lär bli i vinter.
Hör mig då kära G-town brudar, NI SKA MED UT PÅ SKOGSVANDRING.
Jag bodde nära en bondgård, 50m ifrån närmsta häst. 2mil från närmsta ko och höna. Jag har plockat blåbär i skogen, jag var med i skogsmulle när jag var ung. Klätting i plommonträd, plockning av paradisäpplen, fläder, rabarber och smultron gjordes varje sommar. Flädersaft var ett måste tillsammans med kanelbullen.
Ändå är jag Asfaltsuppvuxen. Jag lekte aldrig i skogen. Har aldrig sett en höna eller en ko på nära håll. Det enda helylle-småländska jag kan tänka mig att jag gjort är att dansa bugg på Sigges Loge och dricka Smålands öl. Småländskt nog? Ja, jag hoppas verkligen det. Annars ger jag mig ut på upptäcktsfärd nästa gång jag kommer till Småland, vilket lär bli i vinter.

Hör mig då kära G-town brudar, NI SKA MED UT PÅ SKOGSVANDRING.

Gränsen mellan världsledande och världsidiotisk är hårfin

Google är det största vi har. Det finns ingenting större än Google. Så är det bara. Det är en definition, en makt, en slags gud. Jag använder Google Chrome som webbläsare, sjukt bra. Jag rekommenderar det varmt!
Men en av Googles satsningar är fortfarande inte 100 percent bulletproof. Jag talar om Google Translate.

Härom veckan var jag inne på deras översättningstjänst, jag slog upp ordet, google. Eftersom det faktiskt har en annan betydelse än sökmotorn. Svaret jag fick var kort och gott "Google". Enligt de själva finns ingen annan översättning.
För knappt en timma fick jag ett mail från min finska mormors bror. Han skriver lite ibland, jag svarar och det brukar vara det. Men han skriver ju på finska så nästan varje gång måste jag fråga någon eller använda translate för att få helt klart för mig vad det är han snackar om, translate har alltså hjälpt mig många gånger. Men man måste använda de få stackars hjärnceller som finns kvar för att lösa gåtan om hur meningen egentligen ska vara uppbyggd.
Jag skulle nu svara på hans mail och eftersom ingen finns till hands, använder jag tjänsten. För skojs skull valde jag först att prova översätta från finska, till svenska - trots att jag skrivit på svenska. Bara för att se hur det blir i en finsk uppbyggnad. Resultatet var häpnadsväckande och jag skrattar lite åt mig själv, Google och världen vi lever i.

nej jag är glad för deras skull. De får ett äventyr för livet = nej JAG Känner jag mig sminkad glad för deras skull. De långt för ETT äventyr liveshower.



Det ultimata tecknet på att du är sjuk. På riktigt.

Idag är tredje dagen för mig med feber. Jag är totalt jävla slutkörd i skallen som är fylld med överhettat slem. Och i natt fick jag det ultimata beviset på att jag är sjuk, och har feber. För jag tror aldrig jag skulle kunna drömma såhär annars.

Denna dröm är den konstigaste och mest sammanhängande jag någonsin haft. Det förekommer bomber, vithajar, Borlänge-vänner, Brittis, barnvagnar och hångel.

Det började med att jag var med hela släktet i Halmstad. Nazisterna hade kommit och börjat bomba så vi skulle fly fältet, på ett kryssfartyg. Då där står vi på en brygga i havet och väntar. Då simmar det förbi en 4 meter lång vithaj. Jag blir helt till mig och går fram och tittar men blir jäkligt rädd och håller i princip på att kissa ner mig då en Borlänge-polare, E, kommer fram och säger "du behöver inte vara rädd, det är lugnt. Jag känner henne!". Hajen hoppar upp ur vattnet, ler och vinkar till oss innan den simmar iväg ut i vattnet igen.

Kryssningen kommer och vi åker iväg. På båten är jag skitfull. Jag raggar like there's no tomorrow på en ny student på högskolan. Det nappar inte så jättebra. Så jag går av båten och in i vårt skyddshus som är gigantiskt. Jag känner för att lyssna på lite musik för att reflektera över alkoholen, hajen och bomberna som släpps över Halmstad. Musikspelaren sitter i spisen och medan jag står där och pillar kommer en snubbe, vi kallar honom D för att inte avslöja för mycket. Jag är flyförbannad för att jag inte får på musikfan så jag hånglar upp honom, like there's no tomorrow.

Sedan går jag och lägger mig för jag skulle upp tidigt dagen efter. Klockan halv elva ringer mobilen och jag får information om att jag skulle vara i Falun och jobba klockan 10. Så jag flyger upp och springer ut genom dörren. Där väntar Linnea med en gigantisk buss och resten av brudarna. När vi sitter i bussen blir jag lite fundersam varför jag sitter bredvid en barnvagn, men skiter i vilket.
När vi kommer fram och Linnea tar ut barnvagnen får jag veta att hon har skaffat barn tillsammans med sin kille. Men, hon har glömt ungen på gatan i Borlänge. Så snabbt som fan erbjuder jag mig att köra tillbaka med henne, för hon har panik. Hon är totalt galen, hon är inte körduglig. Inte jag heller visar det sig så jag hamnar i Göteborgs trafik, kör mot enkelriktat, fel sida av vägen och backar i korsningar(Jalle-style). Till slut har jag kört så jävla dåligt att Linnea blir arresterad och bilen beslagtagen. Jag däremot går på frifot. Och min hjärna är helt inställd på att rädda ungen.
Så jag sätter mig i barnvagnen, skaffar två pinnar och stakar mig från Falun till Borlänge. Som tur väl var, var vägen inte lång(det var Danska Vägen jag åkte på). Så jag kommer till stationen där ungen ska ha lämnats. Den jag ska ha frågat är ingen mindre än Brittis, hon har hittat ungen och tagit hand om honom. Men eftersom hon trodde det var en flicka så har hon klätt på honom tjejkläder.

Men jag fick i alla fall tag i lilla Jussi, och allt slutade lyckligt perfekt till att jag vaknade upp.

Some parties just don't have IT

Läser Expressen.se om Miljöpartiet vs. Alliansen. Maud Olofsson (C) ska nu ha "flörtat öppet", för att citera Expressen.se.
Jag vet inte om det bara var på Twitter jag blottade min uppenbara avsky på Centerpartiet, men jag kommer göra det här i bloggen nu också. Jag tänker dock inte trycka ned de med mina egna ord eftersom jag inte tycker det behövs. Maud Olofsson tar tag i sin egna idioti på ett sätt som jag finner skrattretande, tragiskt och tillfredställande för min djävulska skadeglädje.

Maud Olofsson öppnar för Miljöpartiet

- Miljöpartiets miljöengagemang är väldigt bra, säger Olofsson om Miljöpartiet till Expressen.

"Varit tydliga"

Miljöpartiets partisekreterare, Agneta Börjesson, vill inte kommentera Maud Olofsson flirt med MP.
-  Jag har tyckt att språkrören var ganska tydliga i går om alla former av utspel. Vi tycker först att vi ska vänta tills alla röster är räknade.
Vad säger du om Maud Olofssons komplimang om ert miljöengagemang?
- Ingen kommentar.


when fall keeps breaking

Jag ligger hemma med feber, hosta, vita prickar i halsen och varenda lem, hudbit och kroppsdel överlag, skriker av smärta. Jag vet inte om jag har ont i huvudet eller om  det är de enorma slemmbollarna som trycker lite för mycket under ögonlock och bakom kinderna. Jag trodde jag hade det dåligt. Jag trodde jag inte kunde må sämre. Men vet ni vad? Tji fick jag. Twitter har drabbats av en mask som gör att man per automatik skickar i japansk porr till alla som följer mig. Ni får porr, jag blir utan allt. Nej, rättelse - Jag får bara massa virus.

Människan. Homo Sapiens. Fyfan för mänskligheten.

Sitter i skolbiblioteket för tillfället. Håller på att plugga. Är nästan klar så tänkte ta en snabb paus för att få ordning på tankarna för att skriva den sista slutspurten.
Jag tittar på människorna som kommer ut ur cafeterian. De har köpt kaffe. De går med pungkulor under ögonen, kanske engagerade folket sig så pass att de valvakade halva natten trots allt? Det konstiga med dessa pungögon-kaffedrickarna är detta, varje gång de går ut ur cafeterian ser de sig omkring som om de ser världen med nya ögon. Som om de aldrig besökt platsen förut. De håller koppen stelt i handen, 30 cm från kroppen och tittar snett uppåt mot himmelen. De ser tradiga ut. Rädda, förvirrade, blottade. Alla tittar på de. De försöker gå som på catwalk genom den oändliga korridoren, men det tar alltid lite för lång tid. Och där, innan de sista stegen är tagna sviker en droppe. De hoppar ur muggen och landar pladask på golvet. Människan ska försöka rädda sig själv, hoppar bakåt med rumpan och framåt med huvudet. Människan försöker få koppen så långt bort ifrån kroppen som möjligt. Fågelholken är oundviklig. Och hur mycket man än hoppats på att inte göra den, kommer den alltid. Den är där. Det har hänt.

En mun kaffe ligger nu på golvet. De rosa drömmarna som människan gått och funderat över spricker med en skållhet kaffedroppe som landar på mellangården av tummen och pekfingret. När det traumatiska har hänt och inte går att få ogjort, tittar människan sig antingen omkring för att se vilka som har sett eller så går människan rakt ut, utan att se sig om. Människan. Ett mystiskt djur, ett intressant djur. Men samtidigt, en jävligt patetisk människa.

Jag längtar tillbaks till 1997

Jag ser en framtid där jag kunde bli något stort
så blås en kyss och fyll min kvot.
Då tänker du högt och skriker tyst,
och håller andan genom monologen som skrevs för din inre röst.
Du lär exakt som Ismael, minns du Ismael? Jag är din Ismael.
Jag ser en framtid där jag kunde bli något stort
så blås en kyss och fyll min kvot.
Då tänker du högt och skriker tyst,
och håller andan genom monologen som skrevs för din inre röst.
Du lär exakt som Ismael, minns du Ismael? Jag är din Ismael.

Veckan i twitters fantastiska korthet

Måndag: Hur kan man inte vilja se Twin Peaks? En dvärg i röd kostym som dansar liksom.
Tisdag: Undrar vad man gör i en dvärgs sällskap. Dansar? Cyklar? Skriver poesi?
Onsdag: ljudet när köttbullar krossas mot våt tunga och kraftiga tänder.
Torsdag: myser ner mig själv med lite cola och godis. Ensam. I all ensamhet. #ensamärstark #psykotiskintalan #hängafrånduschstången
Fredag: Vit månad... Fest imorgon, sittning nästa vecka, sjöslaget... Na, kör på november istället!

PS. Ikväll kostar jag $1, så kör hårt!

Det är över nu, men jag kommer ihåg alla dagar med dig

Nu är detta ett minne blott. Och vilka minnen det är! Det må jag ändå säga. Nollningen är över, jag har klätt av mig overallen och en hög med öl står inte längre på kylning. En hög öl kommer inte stå på kylning på ett väldigt bra tag. För alkoholrelaterade drycker är ingenting jag saknar eller längtar efter just nu precis.
Just nu är det bara plugg som gäller. Och skön musik till det, exempelvis denna underbara låt;

Delorean - Real Love

Jeg kalder på dig

Läser en ytterst intressant artikel på expressens kultursida. Artikeln heter "att odla barn" och innehåller långa rader text om barn och kärleken till barn. Hur den bör vara, hur den är och hur den kan vara. Barn: medelklassens oersättliga investeringsobjekt.
Det slår mig när jag läser dessa ord att man aldrig kan byta ut sina barn. När de väl är där, då är de där. Jag hoppas innerligt att min inställning till barn förändras med tiden för just nu ger blotta tanken mig en oerhört stark dödsångest.

En jädrans intressant artikel går att läsas här!

n0llan får ett uppdrag

Nollningen har som sagt varit i full gång i två långa veckor. Imorgon är det äntligen dags för JF(dvs jag) att klä av mig overall-fan. Imorgon blir jag en av de allihopa. Idag hade dock n0llan sitt sista uppdrag att visa inför JF och jag må då säga, den gruppen jag tillhör, gjorde ett sjujävla bra jobb. Självklart gjorde andra n0llan det också och de två grupper det stod emellan var galet jämna. Det var många viljor, många tankar och velande mellan vem som skulle vinna.

Men checka!

De skulle bygga en farkost stor nog för alla JF, som är tio stycken, att åka runt i. Vi åkte, vi chillade, vi imponerades stort.
Den hade nummerplåt, neonljus nedtill, grill och stereo. Hur kan man inte känna sig som en PIMP i den?

Bitterhet i all dess gloria

Emellanåt kan jag bli ytterst bitter. Nu är en sådan tid.
För första gången på väldigt länge bannar jag mig själv för att jag flyttade hemifrån och inte längre bor tillsammans med mina föräldrar. Varför? För mig säger en bild mer än 1000 ord. Så varsågod, här har ni anledningen till varför jag är lite bitter.

Detta ser jag från mitt fönster:

Detta ser mina föräldrar från deras fönster:



Så helt enkelt, om jag bara hade lugnat mig lite och väntat med att flytta, hade jag flyttat till denna plats i just detta nu. Ne, men Borlänge det är bra det... Det är det... Verkligen...

Mitt bästa pluggtips

Jag har under hela förmiddagen, mellan 12-14.30, försökt börja skrivningen ett PM som ska vara inne på söndag. Istället för att skriva har jag varit distraherad av mobilen, facebook, twitter osv. Så för en halvtimma sedan satte jag på min bästa pluggmusik och började skriva. Nu har jag ett färdigt och inskickat PM! Helt otroligt vad lite Mozart kan göra. Det är mitt bästa pluggtips, Wolfgang Amadeus Mozart.

DaSE

Dalarnas studenelit ja det är vi.
Hänsynslösa dårar utan sympati!
Vi dricker öl, vi dricker sprit,
vår overall den luktar skit.
Ja D-A-S-E, DaSE det är vi!

Dalarnas studentelit vi er förför,
krossar era kulor och vi har humör!
Sexigast av alla här,
med vassa naglar och mansbegär,
ja D-A-S-E, DaSE det är vi!

Dalarnas studentelit är vårat vrål,
muskolösa kroppar under overall!
Nu stämmer alla upp till sång,
och visar våran jätte fjong.
ja D-A-S-E, DaSE det är vi!


Tja, det är detta jag hört i en vecka. Det är detta jag kommer höra i en vecka till. Nollningsvecka nr. 2  på ingång!

Nästa fest bör jag träffa Herr Måtta

KVÄLLENS TANKE: Igår skulle jag och en vän "ta en öl eller två, träffa några polare och sedan gå hem senast kl 00".
KVÄLLEN BLEV: sju öl onykter, en fest som heter duga, hårdare utgång, högljudda skrik, sen efterfest och bortamatch. Klockan halv fem var vi klara med dagen och 3½ timma senare satt jag och skrev tenta. Nu sitter jag här med två underligt stora blåmärken, ett pajat knä och, vad jag gissar är, ett bitmärke på benet. Tja, det var ju en bra kväll i alla fall!


But you will always get what you want


Detta är varför min uppdatering på bloggen, twitter och facebook har varit enormt dålig. Nollningen pågår för fulla muggar och det är helt enkelt såhär jag går runt på stan numera.

I alla fall kom jag på lite bloggmaterial såhär ett par timmar innan jag skall infinna mig i kårhuset för att bygga scen, duka bord osv inför smygsittningen ikväll.
Det är en underlig sak som händer ganska ofta och jag förstår verkligen inte varför. Det är ofta jag hittar blystift i lägenheten. Stift som gått sönder och ligger som smulor över hela golvet. Och jag förstår aldrig vart de kommer ifrån? Men jag måste ju lik förbannat sopa ihop de små djävliga sakerna. Det är lite som med bananflugor, man vet inte vart de kommer ifrån, de bara är där och är irriterande.
På tal om bananfluga så dödade jag min allra första igår. Det var enkelt, fångade den bara i handen, sedan dog den.

Detta kan ha varit det mest usla blogginlägget någonsin, men jag får inte avslöja för mycket eftersom jag lever under stor press för tillfället. Så en annan gång och på återseende!

I'm gonna fail, gonna die die die die

Don't do love, don't do friends.
I'm only after success.
Don't need a relationship, I'll never soften my grip.

Don't want cash, don't want car.
Want it fast, want it hard.
Don't need money, don't need fame.
I just wanna make a change.

I know exactly who I am and who I want to be.
I know exactly why I walk and talk like a machine.
I'm now becoming my own self-fulfilled prophecy.
Oh, oh no. Oh no, oh no.

RSS 2.0