So far away but still so near

Jag har alltid motsatt mig allt svenskt för Sverige är inte mitt första handsval. Sverige är mitt hemland och jag kommer spatsera som stolt svensk på New Yorks-gator senare i livet. För med senare år och med senare tid har Sverige förändrats till både det bättre och det sämre. I musikväg, som har varit min största fiende, har blivit så oerhört mycket bättre. Kvaliteten har verkligen skjutit i höjden. Det traditionella, svenska, blandas med det nya och lite hippare. Och här, har vi det bästa av två svenska världar. Godnatt världen, för efter denna sover jag gott. Låtarna separat och mashed up. Fantastiskt!

Lykke,

Du växer i mina ögon.
Lykke Li - I Follow Rivers

I'm naked. I'm numb. I'm stupid. I'm staying.

Det är intressant att man känner sin kropp så väl, men ändå hittar nya skavanker och blåmärken över hela kroppen varje gång. Det är fyra små på ena skinkan efter mitt fall i trappan och idag hittade jag ett på höften som ser ut som en underlig blandning mellan ett sugmärke och ett blåmärke. Är det någon som inte berättat något för mig? Rohypnol någon?

Efter att ha haft en dejt med duschen, lagat till en nästintill oslagbar coleslaw, slängt ihop och fixat lite tvätt är det nu dags för dagens studerande. För ja, det gör jag fortfarande emellanåt. Och har man missat en veckas skolarbete så har man.

Men först blir det till att checka twitter. Ni vet, sånt som verkligen är viktigt här i livet.

Jag, den enda som aldrig förstår

Att jag vaknade upp denna morgon är ett under. Min kropp säger ifrån på flera olika sätt, jag både ser och känner mig fördjävlig. Det har varit tortyr att vara på skidresa, men det var lätt värt det. Veckan har varit sinnessjuk på många sätt och totalt fucked up. Men som sagt, lätt värt. Det tråkiga är dock denna stunden, där man måste packa upp och därefter städa. Sedan plugga ikapp precis allt det man missat och sedan sadla om för ännu mer kalas och festligheter. Men, lever man nu så gör man det.


Och då kommer känslan, den smygande känslan. Den enda jag inte rår på. Då stänger jag själen, klämmer ihjäl den. Hittar en himmelsk drog.

Can't you see the grass is greener where it rains?

Åh. The O.C. Ni får mitt hjärta att blöda om och om och om igen... Lesbisk kärlek och topp tio bästa ballader någonsin, hur kan det misslyckas?


Bell X1 - Eve, The Apple of My Eye

'Cause it's hot inside, isn't that enough

Fredag i Borlänge. En av de mest händelselösa fredagarna. Någonsin. Händelselösa helgen vill jag till och med påstå. Men å andra sidan får man la anstränga sig lite om man ska komma någon vart så det är det jag får göra. Har glömt av hur det är att inte ha någonting att göra. Det känns väldigt, väldigt skumt.

Men nu, min filt, fil med färsk mango och hallon samt Harpan och bra musik. Här är en av dem,


Help me get it

Astronomer säger nu att stjärntecknen som man trott varit korrekta är felaktiga. Alltså, det stjärntecken du hela tiden trott att du var, är du inte. Hjälp mig förstå detta.
De säger att detta inte är någon nyhet, att astronomer vetat om detta hela tiden(eller en väldigt lång tid tillbaka). Men expressen skriver även detta,

"Det stjärntecken vi är födda i beror på hur solen, månen och de andra stjärnorna stod på stjärnhimlen det ögonblick vi föddes. Problemet är att jordens rotationsaxel darrar lite. Över tiden förändras stjärnhimlen."


Men liksom, betyder inte det att jag fortfarande är stenbock eftersom jag faktiskt föddes när solen och månen var på det sättet? Även om den astrologiska kalendern är ändrat nu är väl mitt stjärntecken fortfarande som förut? Alltså, stenbockens position är väl fortfarande stenbockens position, bara inte på samma datum i årskalendern? Så tekniskt sett är jag inte alls skytte. Utan stenbock. Är det inte så?


Remember in the end: Nobody wins unless everybody wins

The highway's jammed with broken heroes on a last-chance power drive
Everybody's out on the road tonight but there's no place left to hide.
Together Wendy we can live with the sadness I'll love you with all the madness in my soul.
Oh, someday girl, I don't know when, we're gonna get to that place where we really wanna go
and we'll walk in the sun.
But 'til then, tramps like us, baby we were born to run.
The highway's jammed with broken heroes on a last-chance power drive
Everybody's out on the road tonight but there's no place left to hide.
Together Wendy we can live with the sadness I'll love you with all the madness in my soul.
Oh, someday girl, I don't know when, we're gonna get to that place where we really wanna go
and we'll walk in the sun.
But 'til then, tramps like us, baby we were born to run.


Dear mama, I'm in love

Jag har aldrig varit en sko människa. Men de här vill jag gifta mig med.
Pixi Shoe SEK 1549, Jeffrey Campbell - NELLY.COM

Dear mama, I'm in love

Jag har aldrig varit en sko människa. Men de här vill jag gifta mig med.
Pixi Shoe SEK 1549, Jeffrey Campbell - NELLY.COM

Anger Management

Alla de gånger pappa hör gråten i halsen på mig. Alla de gånger han lyssnar på mig. Alla de gånger han stöttar mig. Alla de gånger han säger precis de rätta sakerna. Alla de gånger han är den bästa pappan man kan ha. Alla de gånger han skänker mig glädje i alla de situationer då jag nått botten.


Allt vi gjorde får vi göra bättre, sen.

"Det rena förhållandet är en central miljö när det gäller att bygga upp självets reflexiva projekt, eftersom ett sådant förhållande både tillåter och kräver en organiserad och kontinuerlig självförståelse, vilket utgör medlet för att garantera ett varaktigt band till den andre. Det finns konkreta förhållanden som fortsätter att existera där båda parter trälbinds av drag hos den andre som på ytan avvisar dem"

beteende psykologi. Jag tycker inte om ironin att skriva tenta i detta ämnet i det tillstånd jag befinner mig i just nu.

She greets me every morning

Idag kom jag över en sak på min iPod som jag inte trodde jag hade. Och som den megatönten jag är kände jag direkt igen varifrån den kom - och mitt hjärta smälte. Inte nog med att låten är helt fantastisk musikaliskt sett utan det är även låten som spelas till just den scenen. Scenen som får alla flickor att smälta, som får alla att begära kärlek, som får alla att avguda Seth Cohen.

Svärges mest Småländskaste bank

Lite Smålandshumor sitter fint sådär på morgonkvisten.

When we're dancing on the floor

Jag har alltid svårt att falla för en låt första gången jag hör den. Men ibland kommer vissa undantag, som länken från igår. Och idag länkar jag ännu en jag inte trodde jag skulle tycka om på ett par veckor. För jag trodde aldrig Britney skulle göra något som får mig att falla som en sten.

Vi gjorde klistermärken

Just nu pendlar jag fram och tillbaka mellan besatthet i plugget eller besatthet i musik. Jag har inte så mycket till annat liv än så.
Men, då har jag ju också fastnat riktigt stenhårt för ett band också. Ett sinnessjukt skönt band från Stockholm. Lyssna, bara lyssna...


Kvinnan är första könet

"Erotik, lust och passion är allas framtid på jorden och var och en som blygs och förkastar denna fröjd och gåva bör söka skulden och skammen hos sig själv" - det är så det är. Håller med Mr. Ranelid till fullo.

I will deliver, you know I'm a forgiver

De ord som står i rubriken skulle jag inte vilja yttra till SJAB, men man måste väl när man inte har något annat val än att åka deras tåg. Så, SJ, leverera. Det är en så bra tid jag är planerad att anlända, så kämpa på.

Nu sitter jag i alla fall och uppdaterar iPoden bäst jag kan, för som sagt. 7 timmar resa framför mig imorgon. Så att synka dator med film och serier samt musik i lurarna är obligatoriskt.

Det jag egentligen tänkte med detta inlägget var att leverera till er, en låt jag inte kan få ur huvudet. Depeche Mode. Det är allt man kan säga. So. Freakin'. Awesome.


The Great Adventures of: Addict a Ball

Den tar över mitt liv. Jag tänker i den. Jag drömmer i den. Den är allt. Den är allt som betyder något i denna värld. Jag blir galen. Jag blir ledsen. Jag älskar den samtidigt som jag hatar den. Jävla Addict a Ball.

Hajattacken

Detta är så löjligt. Alla vet troligtvis vid det här laget att hajar är en extremt stor svaghet hos mig. Men detta är bara rent löjligt.
Att hajen går till attack ser helt osannolikt ut. Den är ju inte det minsta aggressiv! Jag kallar mig inte hajexpert, men i detta fallet och i detta klipp ser hajen helt enkelt nyfiken ut. De har en tendens att dra sig till båtpropellrar eftersom de glänser OCH rör sig. Dessutom ser de ut som fenor, de är ju designade efter vattenvarelser. Sen att det är lite obehagligt att bada och sitta i båten när den kommer så nära är en annan sak. Men en attack, nej. Den går jag inte på.


Please Mister Boss Man, I need this job more than you know

Då provar jag på arbetet som hemmafru. Tvättar tvätten i omgående omgångar, diskar disken och skottar uppfarten. Klockan har dock precis slagit 12 och jag vet knappt vad jag ska hitta på resten av dagen. Tar det troligtvis som ett ypperligt tillfälle att försöka råda bot på den envisa förkylningen som härjar. Öronen värker, halsen likaså. Locken sitter som negerbollar vid trumhinnorna. Halsen är som en rasp på ett sandpapper.
I alla fall verkar hemmafru-jobbet vara helt okey. Om det är såhär att man bara fixar och donar och lyssnar på awesome musik och Christer halva dagarna så skulle jag utan tvekan kunna tänka mig detta på heltid. Och om kvällarna rå om mannen. Ja jisses, varför klagar man på detta?
Dock är det snart tillbaka till verkligheten för att jaga det där målet som jag egentligen vill göra resten av mitt liv. Fram tills jag går i pension, då jag planerar en pension med minst 11 000 avsnitt av Days of Our Lives.


This is the life

Det har varit en mycket händelserik jul/nyårshelg. Ni fattar antagligen att det är därför det varit så snålt på inlägg.
Igår kom jag hem från en helg i Stockholm. Den har varit händelserik på många sätt.

Efter att vi pumpat Toxic till storstaden i 60km/h tillsammans med snöstormen och Tre Kronor-klipp på Youtube.
Efter en kort och väldigt kall natt med två andra tjejer på en madrass på golvet tog vi oss upp och ut för en runda på stan.
Efter att vi spottade vår första kändis: den svarta tjejen som går i klassen i Eva & Adam.
Efter att vi handlat den bästa tack-presenten någonsin - chips(som vi åt upp själva, inte presentmottagaren), cigarr, bubbelvin och en chilihatt.
Efter att nyårsafton spenderats på en grekisk restaurang där maten var ohyggligt god, vinet & shotten likaså.
Efter att vi lyssnade på Stereo MC - Connected under tolvslaget på Berns då klackarna slog i taket, porrdansen och överdrivet glada människor påträffades - och även Sveriges manboy Eric Saade.
Efter bakisdagen med felbedömningar av vägval åt vi världens godaste pasta.
Efter "en dag hos mormor" med frågespel och godis drack vi(läs: jag) vin och öl, körde chilihattens ask(vår version av Pandoras ask) åt vi god mat och hade en härlig avslutningskväll.
Efter att vi pumpat Toxic till Nacka och sedan vänt, väntat i kön på MAX i en timma, lekt billekar i två timmar, tvättat bilrutan 5211 gånger så kom jag åter till Haverdal där chili con carne, NFL och peanutbutter cookies väntade på mig.

Så, sammanfattningsvid spenderades helgen med mycket god mat, väldigt gott sällskap, dumma kommentarer, vin, en chilihatt, Youtube, kändisspoting och många skratt.

'Cause if this is the life, then who'd argue?

RSS 2.0